Morgen gaat na twee jaar afwezigheid Jumping Indoor Maastricht opnieuw van start. Equnews zal ter plaatse zijn om de nodige foto's te nemen en onze landgenoten te volgen.

Sterk internationaal deelnemersveld in Maastricht

De eerste internationale rubriek wordt de vrijdagmiddag verreden. Internationale toppers als Edwina Tops-Alexander, Simon Delestre, Marco Kutscher, Jessica Kürten en de familie Whitaker zullen naar Maastricht afreizen om deel te nemen aan deze rubrieken op CSI3*-niveau. Ze zullen het opnemen tegen Nederlandse toppers als Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Willem Greve en Leon Thijssen. Natuurlijk komen er ook jonge talenten naar het MECC in Maastricht. De gebroeders Schuttert, Jos Verlooy, Olivier Philippaerts en Rabo-talenten Sjaak Sleiderink en Jody van Gerwen zullen strijden om de eerste plek in dit sterke deelnemersveld.

Ludo Philippaerts start niet op JIM

JIM had een mooie primeur te pakken maar die valt, deels door overmacht, gedeeltelijk in het water. De bedoeling was om 5 Philippaertsen aan de start te brengen maar daar blijven en maar drie van over. Ludo Philippaerts moet verstek laten gaan omdat zijn paard nog niet fit is en Nicola Philippaerts heeft een uitnodiging op zak om naar Riyadh te gaan om in een vijfsterrenjumping te starten. Blijven dus over Olivier Philippaerts en de jonkies Anthony en Thibault.

JIM presenteert K.O. dressuur

Dit jaar presenteert JIM een nieuwe wedstrijdvorm voor de dressuur, de zogenaamde Knock-Out. In een normale dressuurwedstrijd komt er slechts één ruiter in de baan en worden er punten gegeven door de jury. Het nieuwe idee is om twee ruiters tegelijkertijd een proef te laten rijden. De proef is zo gemaakt dat de ruiters als het ware als een spiegel tegenover elkaar rijden. Het is aan de jury om de beste ruiter aan te wijzen voor de volgende (finale)ronde, wat dus een Knock-Out betekent voor de verliezer. De nieuwe K.O. begint met Jana Kun, Nel Rensen, Kyra Klinkers en Grand Prix-ruiter Laurens van Lieren die zullen strijden voor de eerste plaats! in de eerste ronde en de twee winnaars in de finale. Op zaterdagmiddag 30 november wordt deze Knock-Out wedstrijd voor de eerste maal verreden en sluit het mooi aan op het dressuurprogramma van die dag, waar onder andere ook Anky van Grunsven een interessante clinic zal verzorgen.

Jong geleerd, oud gedaan

Voor de eerste keer tijdens Jumping Indoor Maastricht zal de speciale All Stars springrubriek worden verreden. Vier oude legenden komen op zaterdagavond in de ring om te laten zien dat ze het rijden nog niet zijn verleerd. Johan Heins behoorde tot de mondiale top met bijna dertig GP-overwinningen. Rob Ehrens, uit het Limburgse Echt, bekend als de huidige bondscoach van de Nederlandse springploeg, heeft meer dan dertig GP-overwinningen op zijn palmares staan. Natuurlijk komt er ook een andere Limburgse topper een gooi doen naar de titel. Niemand minder dan Emile Hendrix, oud-JIM adviseur en Nederlands kampioen 1984 en 1985, zadelt zijn paard. De Duitse Willibert Mehlkopf, jarenlang lid van het Duitse team en puissance-winnaar over een sprong van 2.32 meter in de bekende Aachener Soers, geeft het geheel een internationaal tintje.

Kom genieten van Limburgse gezelligheid!

Op vrijdagavond komt er een tv-ster naar Jumping Indoor Maastricht. Popstar-winnaar Dean Saunders komt namelijk optreden tijdens de feestavond. Op zaterdagavond, na afloop van de All Stars rubriek, zorgt de Maastrichtse Brassband Les Chaupiques voor een gezellige avond. Mis het niet!

Jumping Indoor Maastricht 2013

Jumping Indoor Maastricht vindt dit jaar plaats van 29 november tot en met 1 december in het MECC in Maastricht. Zie www.jumpingindoormaastricht.com voor meer informatie over het programma en tickets. Bron: Persbericht JIM