Het zadelmerk dat zijn oorsprong kent in Zwitserland wordt gemaakt in Italië. De Grande is intussen al een tijdje bekend met het merk. Hij rijdt u ongeveer al vijf jaar met de zadels en spreekt dus uit eigen ervaring. 'Ik voel me zeer comfortabel in een Amerigo zadel', vertelt hij ons. 'Ook aan m'n paarden voel ik een groot verschil. Ze lopen beter, soepeler en ze ontwikkelen zich sneller. Tenslotte is mijn houding voor en na de sprong verbeterd en ben ik samen met m'n paard beter in balans', voegt hij nog toe.

Ondernemerschap

De Grande merkte zoals velen tijdens de coronacrisis dat zijn hoeveelheid klanten, en dus ook paarden, flink slonken. De kans om met Amerigo samen te werken kruiste zijn pad, en werd met beide handen gegrepen. 'Dit leek met de uitgelezen kans om mijn horizon te verbreden. Om dit dan te doen voor een merk waar ik voor de volle 100%  achter sta, maakt het extra fijn. Ik kan het ook nog perfect combineren met het rijden. Zo rijd ik in de voormiddag mijn paarden en vertrek in de namiddag op pad met de zadels. Tijdens het weekend krijg ik de kans om op wedstrijd klanten te strikken en connecties te leggen voor Amerigo, terwijl ik er zelf aan de start kom. Ook dat breidt mijn carrière als ruiter uit op een leuke, vernieuwende manier', vertelt de Grande. 

Dit bewijst dat men af en toe verder moet kijken dan de neus lang is. De paardenwereld gaat verder dan alleen paardrijden en paarden handelen. 'Als het rijden niet goed uitdraait hebben velen de neiging om de moed op te geven en de paardensport opzij te schuiven. Men vergeet dat er nog zoveel andere mogelijkheden zijn om alsnog bij de paarden betrokken te blijven', voegt hij nog toe. 

Toekomst

'Wat de toekomst brengt is moeilijk te zeggen. Aangezien ik nu niet de paarden heb om op hoger niveau te presteren, heb ik meer tijd om me te focussen op Amerigo. In de toekomst kan hier uiteraard nog verandering in komen. Eén ding is zeker: hoe beter ik zelf presteer, hoe meer reclame dit uiteraard is voor de zadels. Daarom zou ik de twee liefst zo lang mogelijke blijven combineren', besluit hij.