Er was even sprake om het paardenduiken opnieuw te introduceren in het Amerikaanse New Jersey, maar dat was buiten de paardenlievende mensen gerekend. Jennifer Mishler stelde een petitie op die in tien dagen tijd al ruim 43.000 handtekeningen opbracht. “Er zijn genoeg leuke dingen te doen, waarbij paarden niet in gevaar hoeven worden gebracht”, aldus Mishler.

Het optreden van duikende paarden was tussen de jaren twintig en zeventig enorm populair in New Jersey. Het terugkomen van de show werd al eens tegengehouden door dierenactivisten, echter ziet de beheerder van de Atlantic City pier geen reden om de terugkeer van het event te schrappen. “Niemand kan ons documentatie laten zien dat wij enige schade hebben gebracht aan de paarden die van de pier duiken, of dat er een vorm van wreedheid of mishandeling plaatsvindt. De show is historisch en heel populair”, aldus Anthony Catanoso. Toch besloot deze Anthony Catanoso vandaag om zijn show af te blazen. Gebaseerd op de uitkomst van de petitie was er geen andere uitkomst mogelijk.

“De vervangende attractie wordt humaan, met eersteklas zorg voor paard en ruiter”, aldus initiatiefnemer Catanoso.[video id="ZEkPQ6xDWMc" type="youtube"]