De Gouden Laars schenkt elk jaar een wildcard aan één van haar deelnemers. Elk jaar biedt de organisatie een kans een aan CSIU25 en CSI2* ruiter om aan de start te komen tijdens de Memorial Eric Wauters.

Laurie Léonard won een WC voor de U25:
Ik heb echt een enorm leuke en goede ervaring achter de rug hier in Mechelen. De sfeer en de organisatie is enorm positief. Je krijgt niet dagelijks de kans om tegen topruiters te mogen 'vechten'.
Het was een unieke kans om zowel tegen 5* toppers te mogen rijden als anderen aan het werk te zien. Ik ben - wat betreft resultaten - enorm tevreden van mijn 7-jarige merrie Diva Ste Hermelle. De merrie is in eigendom van Jean-Jacques Lorquet en ik rijdt ze nu reeds sinds twee maanden.
De wildcard die ik via de Gouden Laars 1.40m junioren heb gewonnen was een ideaal eindejaarsgeschenk. Ik heb een enorm leuke ervaring achter de rug en blik tevreden terug met een frisse ervaring voor het seizoen 2017. Mijn eerste seizoen bij de young riders van de Gouden Laars.
Stijn Craessaerts won een WC voor de 2*:

Door mijn einduitslag in het 1m40 klassement van de Gouden Laars had ik een wildcard gewonnen voor de CSI2* in Mechelen. Een droom die werkelijkheid werd. Internationaal meedoen in Mechelen. Ik ben dan ook zeer blij en dankbaar aan de Gouden Laars dat ik deze kans gekregen heb. Dit was mijn tweede internationale wedstrijd, maar wel mijn eerste internationale indoorwedstrijd. Dus het was best wel spannend om hier aan de start te gaan. 

Rond 12u waren we aangekomen in Mechelen. Dan had ik nog voldoende tijd om mij aan te melden, de vrachtwagen uit te laden en mijn paard in haar stal te gaan zetten. Want de keuring begon om 13u. Alles was in orde dus kon ze terug naar haar stal gaan en daarna eens gaan kijken naar de proeven die al bezig waren. Mijn proef begon pas om 21u dus had ik nog genoeg tijd om toch nog even mijn boeken open te doen, want in januari heb ik nog examens. 

Eenmaal zover begonnen de zenuwen zich op te stapelen. Het parcours stond niet zo gemakkelijk, maar het was dan ook de kwalificatie van de grote prijs. Mijn paard was heel erg onder de indruk van de piste en de omgeving en hierdoor kregen 2 springfouten. Desondanks blik ik heel tevreden terug naar die omloop.

De volgende dag had ik gekozen om terug een 1.40m proef te rijden rechtstreeks op tijd, opnieuw in de B piste. Mijn paard was nog steeds wat gespannen van de omgeving. We moesten als eerste aantreden in deze wedstrijd, waardoor ik niet eerst iemand kon zien springen. Ditmaal noteerden we 2 springfouten. Jammer, maar dit was een zeer goede leerschool voor ons beiden.

De derde dag sprongen we een 1.40m proef in 2 fasen. Mijn merrie voelde toen veel minder gespannen aan. We sprongen een foutloze ronde in de eerste fase. In de tweede fase kregen we jammer genoeg 1 springfout, maar nog wel een korte tijd. Zo heb ik mij in deze proef nog kunnen klasseren. 

Het was een zeer leerrijke en leuke ervaring voor zowel mijn paard als voor mij.