Het succes van een wedstrijd is vaak grotendeels bepaald door het enthousiasme van de organisatoren en intiatiefnemer. Het is niet anders voor ‘Jumping het Waase Paard’ in Sint-Niklaas. Afgelopen weekend besloot de wedstrijd opnieuw met een glimlach, voor ons een ideale gelegenheid om intiatiefnemer en voorzitter Glenn Maes wat vragen te stellen.

Met een brede glimlach en zekere bescheidenheid gaan we samen aan tafel zitten. Er wordt ons iets te drinken aangeboden en met pen en papier kunnen we aan de slag. Zodra de eerste vraag is afgevuurd begint de dolenthousiaste man zijn verhaal te doen. Bondig, accuraat en met veel gedrevenheid staat hij equnews.be te woord.

Wat ons onmiddellijk opvalt is de nieuwe piste en betere parkeergelegenheid?

G.M.: Inderdaad, dankzij de stad Sint-Niklaas beschikken we dit jaar over een super accommodatie, geen overbodige luxe bij dit weer. De investering van 150.000 euro toont meteen ook de gedrevenheid en steun van het stadsbestuur zelf aan. Opnieuw een stap in de goede richting.

De wedstrijd loopt bijna ten einde, alles wordt klaar gezet voor de Grote Prijs, hoe kijkt u terug?

G.M.: Wel ik weet nu wat volgend jaar beter kan. Algemeen kijk ik heel tevreden terug naar deze editie. Iedereen staat gezellig bij te praten in de tent, sportief werken we naar het hoogtepunt van deze vierdaagse. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten. Zo wil ik werk maken van een nieuwe en betere paddock enerzijds en beter weer anderzijds, maar dat is al besteld (lacht).

U haalt het zelf aan, een vierdaagse wedstrijd, spijtig toeval? Of stof tot nadenken?

G.M.: Een spijtig toeval is dit zeker niet, maar het moet gezegd dat de overvloedige inschrijvingen ons dwingen om vanaf volgend jaar een vast programma uit te werken voor vier dagen in plaats van drie. Initieel was het de intentie de wedstrijd langzaam ‘op gang te laten komen’. Zo konden paard en ruiter wennen aan de nieuwe infrastructuur.

Een nieuwe, prachtige locatie. Is dit het succes van Jumping Sint-Niklaas?

G.M.: De paardensport evolueert constant en wij als wedstrijdorganisatie moeten daar in mee. Ik ben er van overtuigd dat deze locatie het succes van ons evenement bepaald. Zeg nu zelf, een prachtige piste, alles tip top in orde. Vul dat aan met het feit dat de paardensport een sociaal gebeuren is dan kan er toch niets mislopen? We zijn en blijven één grote paardenfamilie!

Misschien een rare vraag, maar wie is de persoon Glenn Maes. Of beter nog wat zijn u ambities in de paardensport? Want ik denk dat iedereen nu wel die frivole Glenn kent.

G.M.: Oei, dat is inderdaad nogal algemeen. Wel ik tracht nog steeds zoveel mogelijk organisaties en besturen te ondersteunen. Vanuit de KBRSF poog ik een duidelijke communicatie op peil te zetten. En dit voornamelijk naar de pers toe, niet jullie, jullie kennen ons al, maar de pers buiten de paardenwereld. De paardensport heeft nog te weinig bereik. We mogen dan wel één leuke vriendengroep zijn, we moeten ook zorgen dat de vriendengroep niet krimpt. Verder probeer ik te leven zoals ik de paardensport zie. Het is een combinatie tussen sportieve ernstigheid en één groot feest.

Bedankt voor u tijd, smakelijk en geniet van het ‘vidéke’. G.M.: Zal ik doen, en geniet nog van de sportieve activiteit en de jumping zelf!