Een nieuwe maand is een nieuwe 'Rolex one to Watch'. Voor mei 2012 valt de eer aan George Whitaker. De 19-jarige ruiter uit Yorkshire sprong maar liefst 123 plaatsen vooruit op de Rolex lijst, van plaats 354 naar 231. De naam Whitaker doet zijn connectie met de paardenwereld al eer aan.

De jonge telg van de familie won, op 16-jarige leeftijd, zowel het individueel als team goud tijdens het FEI Europees Pony Kampioenschap in 2008. Vorig jaar maakte George zijn debuut bij de Young Riders met de 11-jarige Tubana. Het duo veroverde de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap in Comporta, later wonnen ze nog onder andere de Grote prijs van het CSI 2* Salzburg. Meer recent kreeg de ruiter zijn punten sprong dankzij de overwinningen tijdens de Grote Prijs van Comporta en Maubeuge. Beide overwinningen behaalde de ruiter met het paard Tubana. foto: Sportfot

The Rolex One to Watch is an initiative which identifies the rider who has made the biggest jump within or into the Top 250 of the Rolex Rankings the previous month.