Er is een reële kans dat de formule van de FEI Landenprijzen zal wijzigen voor 2013. De internationale hippische federatie (FEI) wil de Top League formule, waarbij 8 wedstrijden worden georganiseerd voor 8 landen teams, een nieuwe invulling geven. Toch moet opgemerkt worden dat deze beslissing grotendeels onder druk van het Saoudi Equestrian Funds wordt uitgevoerd. Deze heeft dit jaar immers 'financiële' ondersteuning toegezegd onder voorwaarde dat de Nations Cup wedstrijden een facelift krijgen.

Het Nederlands hippisch Forum bokt.nl, sprak met Fred Rozendaal, directeur van het CHIO Rotterdam. Roozendaal ziet deze nieuwe ontwikkeling als een interessante kans. “Dit soort veranderingen zijn spannend maar wij hebben er vertrouwen in. We zijn ons hier in Rotterdam bewust van de toekomst van onze sport en zullen daar ook de nodige stappen voor nemen. Kijk maar naar de accommodatie die we hier hebben gebouwd!” aldus Rozendaal. “We willen graag meedenken in de mogelijkheden. Met 64 jaar ervaring als organisator van officiële landenwedstrijden springen kunnen we een zinvolle bijdrage leveren.” bron.: bokt.nl

Rozendaal vindt dat dit overigens ook geldt voor de andere organisatoren die in het afgelopen decennium (of langer) hebben geïnvesteerd in de organisatie en ontwikkeling van de FEI Nations Cup: “Vandaag zitten we met alle organisatoren tijdens het CHIO Rotterdam bijeen. We willen de plannen gezamenlijk bespreken en bepalen hoe een nieuwe formule het best kan slagen.”