Sinds vandaag staat de CSI3* van St.-Katelijne-Waver officiëel terug op de FEI kalender. Het bezwaar van CSI3* Arezzo en Oliva zijn opgeheven, dus kan er vanaf nu in één rechte lijn richting het Paasweekend, voor een internationale 3-sterrenconcours in combinatie met CSI*. Het weekend van 5 tot en met 7 april zijn er wedstrijden Euroregio in combinatie met VOR/ LRV. Het is nu al uitkijken naar de 10e editie van de Groentenjumping bij Stal Ceulemans! Hoe ervaarde de organisatie de voorbije weken deze onzekerheid? Equnews zet dit even op een rijtje!
17-12-2012     Niet vechten tegen een concours, maar vechten voor een concours.
Toegegeven, geduld is niet mijn beste kant. Ik zag onze organisatie al op de FEI-kalender staan, en we gingen er van uit dat we nu volop uit de startblokken konden schieten. Als we een beslissing nemen, willen we er ook altijd voor gaan. Een tijdje geleden namen we de beslissing om de Feestveiling uit te stellen tot het weekend van de Groentenjumping tijdens het Paasweekend 2013. We zouden dan van een nationale concours naar een internationale concours gaan. Anders rijden er veel vrachtwagens op en af, daar komt dan nog organisatorisch wat bij kijken. Tijdens een internationale wedstrijd blijven er ook heel wat ruiters en paarden-eigenaars, en kan een veiling gemakkelijker tussendoor. We hebben de procedure moeten volgen. Groen licht gekregen van de Springcommissie, waarna de KBRSF de overkoepelende organisatie FEI op de hoogte heeft gebracht. Er zou maar 1 probleem kunnen zijn, en dat was dat er bezwaar zou komen van organisaties binnen hetzelfde continent met hetzelfde aantal sterren. Het weekend van 29 maart tot 1 april, zouden dat de CSI*** Oliva (Spanje, Valencia) en de CSI*** Arezzo (Italië) zijn. Ver van ons bed, en dat zou nu ver gezocht zijn dat een kleine organisatie als de onze, concurrentie zou kunnen betekenen. Maar toch... Vorige week maandag 10 december kregen we een mail toe dat er bezwaar is gekomen. Ondertussen hebben we van CSI*** Oliva de toestemming gekregen om in te richten, met dank aan de sympathieke president Alejandro Barreras. Sindsdien zijn we ook begonnen om de CSI*** Arezzo te overtuigen, maar tot nu toe zonder veel resultaat. We wachten op witte rook vanuit Italië.
22-12-2012     Een officieuze bevestiging; er is witte rook!!
Na bijna twee weken van onzekerheid, is er vanavond de officieuze bevestiging gekomen. Het organisatie-comité van CSI*** Arezzo (Italië), zal hun bezwaar tegen de organisatie van onze concours intrekken. Bijgevolg kan CSI*** St-Katelijne-Waver, opnieuw opgenomen worden op de officiële FEI-kalender. Enkele zwaargewichten (eerder figuurlijk, dan letterlijk), hebben ons hierbij geholpen, en we zijn ook heel tevreden dat de concours van Arezzo hun mening hebben herzien. Zelf zijn we er nog steeds in blijven geloven ,en zijn we achter de schermen aan de voorbereidingen blijven werken. Als we geen driesterren-concours hadden kunnen doen, zou het een nationale concours geweest zijn. We hebben de nationale wedstrijden eveneens met veel toewijding en plezier georganiseerd. Maar onze 10e verjaardag krijgt hierdoor, met deze 3 sterren, een extra glans, in een internationale context. Als de "ja" van Arezzo ook officieel bekrachtigd wordt door FEI, zal de nationale kalender wijzigen. Momenteel staat Groentenjumping op de kalender als een nationale Gold Wedstrijd. Het zou dan CSI*** St-Katelijne-Waver worden, en zo komen we dan ook op de FEI-kalender. Klinkt chique.. We hopen alvast op veel sfeer en topsport. Bron: Equnews Foto: Equpics