Frederik de Backer is al lang geen onbekende naam meer in de Belgische en zelf internationale paardenwereld. Vorige week kondigde de jonge man samen met Frederik Meersman (Flanders Horse Expo - CSI** Ghent) en Stijn Van Campenhout (WEN) het Equestrala '11 aan, dat op 9 december in de stijlvolle Hangar 26 in Antwerpen zijn debuut maakt.

De 3 initiatiefnemers zijn niet aan hun proefstuk toe maar gooien het deze keer over een totaal andere boeg. Op deze gala-avond zal er teruggekeken worden op het sportieve seizoen 2011. Het gala-diner, dat het eerste luik vormt zal een uitgelezen kans worden om nog eens na te kaarten over de resultaten en evenementen in 2011. De avond wordt doorspekt met een show die ook de nieuwe Belgische Kampioenen zal huldigen en nog enkele andere 'specials' in de kijker zal plaatsen. Het wordt een unieke avond waarop alle mogelijke partijen kunnen en moeten aanwezig zijn, zowel de organisator, de ruiter, trainer, groom of ondernemer, maar ook de fokker of het aanstormend talent.

Niet alleen de bekendste takken zoals springen en dressuur maar elk onderdeel, gehuisvest bij de nationale federatie KBRSF krijgt de nodige aandacht. Ook endurance, horse-ball, voltige, reining, eventing, para-equestrian en mennen komen aan bod. Het zal een overkoepelend nationaal event worden waarop iedereen welkom is!

bron.: Equestrala '11