Hoewel de paardensport soms het imago heeft van erg individueel te zijn is er de tendens om een groep te vormen, en zich als team te promoten. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat er sporadisch een ruiter ploeg wordt opgericht, veelal met het doel om een bepaalde sponsor te promoten. Bij het nieuwe ‘equ-team’ ligt dat echter iets anders. De 'equipe' is opgericht met één doel, de ondersteuning van de ruiter jeugd, zonder meer. Het is dan ook logisch dat de groep is samengesteld uit verschillende ruiters en amazones van alle niveaus. Toch blijkt de nadruk te liggen op het immer populaire ‘jumping’ gedeelte van de paardensport.

Begin januari was het dan zo ver, het equ-team, werd een feit. Via een publieke wedstrijd stelden maar liefst 1.354 ruiters zich kandidaat om een deel te worden van onze nieuwe groep. Niet alleen een volledige outfit voor paard en ruiter van Léon, Royal Horse Outlet en Emmers stonden op het spel, ook de nodige ondersteuning door regelmatige 'clinics' vormen de inzet van het equ-team. Slechts zes van hen kregen positief bericht op hen kandidatuur.

Het team werd dan ook aan de hand van verschillende procedures samengesteld. De eerste stap was het kiezen van een harde kern. Drie ruiters die het perfecte voorbeeld waren van waar equ-team voor staat. Damien Haelterman, Karen Astrid Troen en Bram Van Hulle vormen deze kern. Damien Haelterman hoeft waarschijnlijk geen ellenlange introductie, de ruiter van Haras de Laubry combineert succesvol zijn makelaars studie in Aalst met de springsport op het bijna hoogste niveau. Karen Astrid Troen mag dan wel een Deense nationaliteit hebben, de amazone studeert aan de KULeuven en is een gekend gezicht bij de Waalse federatie. Tenslotte is er Bram Van Hulle die voornamelijk actief is bij de studentenruiters, hoewel hij al enkel internationale CSI deelnames achter de rug heeft.

De overige drie ruiters werde verkozen door de 'grote massa'. Door allerlei campagnes en vragen besloten familie, vrienden en kenissen wie nog deel uit zou maken van het team. LRV ruiters Nikolas Matthys en Lisse Dhaese waren onder hen. De ene maakte vorig jaar nog furore tijdens het CSI Beervelde waar hij de lagere proeven won, de andere is voornamelijk actief op het dressuurvlak. Zesde en laatste amazone was echter niet de minste, met een imponerend aantal stemmen eiste Dorien Theybers haar ticket voor de groep op. Meer info en een mooie introductie tot de ruiters volgt nog op onze site.