De Britse springamazone Ellen Whitaker heeft zichzelf en haar toppaard Ocolado teruggetrokken uit het Britse springteam na een ruzie met prestatie manager Rob Hoekstra.

De Britse springamazone Ellen Whitaker heeft zichzelf en haar toppaard Ocolado teruggetrokken uit het Britse springteam na een ruzie met prestatie manager Rob Hoekstra. Ellen werd geselecteerd om Engeland te vertegenwoordigen tijdens de eerste Meydan FEI Nations Cup wedstrijd van dit seizoen, maar werd plotseling vervangen door David McPherson. Het Britse springteam eindigde toch op een gedeelde derde plek naast Duitsland.

De reden van de vervanging zou zijn dat Hoekstra van mening is dat het training- en wedstrijdschema van Ocolado moet worden aangepast. De hengst zou meer moeten springen, en Ellen zou de hengst vooral op moeilijker wedstrijden moeten laten uitkomen, zodat er meer prijzengeld binnengehaald kan worden.

Ellen was het hier echter niet mee eens en wil voorzichtig aan doen, vooral omdat Ocolado haar beste paard is op dit moment. Daarom wil ze niet aan start komen in een team waarvan de manager onredelijke eisen stelt en niet naar haar mening wil luisteren.