Maandag 19 december werd een koopovereenkomst ondertekend tussen de gemeente Horst aan de Maas en de heer en mevrouw Selcuk Koksalan en PurlenDizdar Koksalan voor een kavel in de hippische zone. De uit Turkije afkomstige familie Koksalan gaat op deze locatie, aan de noordzijde van het Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP), een grote paardenhouderij bouwen. De heer Koksalan is ruiter en heeft op dit moment zijn paarden gestald bij Ger Poels Horses in Swolgen. De familie gaat ook wonen in Kronenberg.

Hiermee is de familie Koksalan de eerste die zich nieuw vestigt in de hippische zone. De keuze op dit gebied is gevallen omdat het potentie heeft uit te groeien tot een belangrijk en groot hippisch gebied op nationaal en internationaal niveau. De plannen zijn om een paardenhouderij te bouwen. Selcuk en Purlen Koksalan zijn tevens één van de founders in ECdP.

Na de opening van het ECdP eerder dit jaar bleek al snel dat er grote internationale belangstelling is voor de hippische zone. Het gebied heeft een grote aantrekkingskracht voor vestiging van nieuwe paardenbedrijven. Zo heeft zich in Evertsoord onlangs al een Italiaanse ruiter gevestigd.

De hippische zone is onder te verdelen in drie gebieden. Aan de oostzijde wordt een commerciële zone ontwikkeld voor hippische voorzieningen zoals winkels, dierenarts, hoefsmid, etc. Aan de zuidkant vinden de hippische evenementen plaats , voor zowel de breedtesport als de topsport. En de noordkant is bestemd voor de vestiging van paardenstoeterijen, handelsstallen en paardenhouderijen zoals die van de familie Koksalan. Het gebied telt circa 10 kavels van 3-7 hectares groot die door de gemeente worden uitgegeven.

De hippische zone van Horst aan de Maas maakt onderdeel uit van de paardenboulevard van Nederland. Horst aan de Maas vormt één van de hotspots van het Limburgs Paardensportplan.