Volgens alle aanwezigen tijdens de persconferentie vandaag wordt het 62ste CHIO Rotterdam dat van 16 tot en met 20 juni plaats vindt in het Kralingse Bos in Rotterdam, een belangrijke mijlpaal.

Volgens alle aanwezigen tijdens de persconferentie vandaag wordt het 62ste CHIO Rotterdam dat van 16 tot en met 20 juni plaats vindt in het Kralingse Bos in Rotterdam, een belangrijke mijlpaal. Voor de topsporters, in zowel de dressuur- als de springrubrieken is dit CHIO een observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Kentucky in september.

Voor Young Riders, Junioren en pony’s zal het CHIO een observatiemoment zijn voor de Europese kampioenschappen. Door deze observatiemomenten voor spring- en dressuurcombinaties, de pilot met een nieuwe jureringsmethode door de juryleden die ook in Kentucky de dressuur zullen beoordelen en het degradatiegevaar voor vier van de tien landen deelnemend aan de Meydan FEI Nations Cup™ is het internationale deelnemersveld in Rotterdam dit jaar bijzonder sterk. Voor de organisatie zal dit CHIO bovendien een tussenhalte zijn naar het EK Dressuur volgend jaar augustus en alles wat in de komende jaren nog voort zal vloeien uit de internationale ambities, zoals een EK springen of zelfs de Wereldruiterspelen. Aan het eind van de persconferentie onthulden voorzitter Manager Topsport KNHS, Maarten van der Heijden, Directeur Sportief Dressuur Tineke Bartels en CHIO voorzitter Frans Lavooij het beeldmerk voor het EK Dressuur 2011.

Voorzitter Frans Lavooij blikt terug op de verbeteringen die in de afgelopen jaren door het CHIO Rotterdam zijn gerealiseerd maar staat vooral stil bij de ideeën voor de toekomst. “We willen verder internationaliseren,” zegt Lavooij tijdens de persconferentie. “Met onze investeringen van de afgelopen jaren, de geplande nieuwbouw en wat steun vanuit bijvoorbeeld Den Haag ben ik ervan overtuigd dat er nog veel meer mogelijk is.” Hiermee bedoelt Lavooij in ieder geval de kandidaatstelling voor het EK Springen in 2013 maar durft hij ook te stellen dat, in samenwerking met de KNHS en andere provincies een Nederlandse editie van de Wereldruiterspelen mogelijk moet zijn. “Paardensport is voor Nederland belangrijk, op sportief gebied maar zeker ook uit economisch oogpunt,” aldus Lavooij. (bron.: pers Rotterdam)