Stal Roelofs in Den Ham is verkocht aan een Chinese paardensportliefhebber. Leo Chau uit Hongkong wil jonge Chinese springruiters naar Den Ham halen om ze daar onder de best mogelijke omstandigheden te laten trainen. Volgens hem wordt de ruitersport in China steeds populairder. Maar we zien geen Chinese ruiters terug in de top. Hij wil dat nu veranderen. "Het zou mooi zijn als over tien à twintig jaar een Chinees team meedoet aan de Olympische Spelen."
"De beste springpaarden vind je niet in China, maar in Duitsland en Nederland. Ik wilde daarom een trainingscentrum openen in Europa. Na een tip kwam ik uit bij Stal Roelofs.” aldus Chau aan Tubantia. Daarom wil hij gaan samenwerken met Nederlandse fokkers en trainers. "Ik ben in eerste instantie op zoek naar trainers. Die zouden namelijk ook goed hun eigen paarden mee kunnen nemen naar Den Ham.” Chau zegt al in gesprek te zijn met VDL Stud uit het Friese Beers over een samenwerking.
De Chinees zegt zelf ruim 2 miljoen euro te hebben betaald voor Stal Roelofs. De familie Roelofs noemt geen bedrag, maar bevestigt wel de verkoop.