Belgische Studentenruiters sluiten het internationale seizoen in ‘glamour’ af. In totaal namen de Belgen aan 6 verschillende internationale wedstrijden, en tijdens alle wedstrijden wisten de Studentenruiters zich groots te tonen, wat resulteerde in een uiteindelijke eerste plaats in de finale eindranking.

Terwijl Het Belgische WK team met een bronzen medaille naar huis kwam en Philippe Lejeune nog eens individueel goud bemachtigde maakten de Belgische Studentenruiters zich klaar voor hen WK in Zuid-Korea. Een prestigieus evenement waar Leen Geysen, Ellen Pasteels en Caroline Van der Heyden het team vormden. Griet Geysen reisde mee als reserve amazone. De druk voor resultaten was hoog, maar daarom niet minder haalbaar.

Verschillende landen stuurden hen topruiters naar Zuid-Korea en ook de Aziatische landen zoals Japan, Rusland, Korea, etc. verschenen op het toneel. Een uitgebreid deelnemersveld dat voor de nodige concurrentie zorgde.

In de algemene eindranking behaalden de belgen de zilveren medaille, enkel Ierland ging vooraf. Het sterke Duitsland stelde zich tevreden met een bronzen medaille. Individueel wist Leen Geysen het prachtige resultaat van Philippe Lejeune na te bootsen, De Belgische eer hooghouden en de blinkende gouden medaille in ontvangst nemen. De Ierse Sarah Glynn volgde Geysen op met zilver, Japanner Saito koki sloot het erepodium af met brons.

De andere Belgische teamleden wisten voornamelijk in de dresuur voorin te eindigen. Zo behaalden Caroline Van der Heyden en Ellen Pasteels een respectievelijke zevende en achtste plaats. In de algemene ranking bleven Caroline Van der Heyden en Ellen Pasteels binnen de geklasseerden op een respectievelijke 14de en 20ste plaats.

Het Belgische Studenten bestuur en haar oud-leden blikken tevreden terug op het internationale seizoen, en met kers op de taart de resultaten van dit WereldKampioenschap voor Universitaire ruiters en amazones. Kristof Verlinden, Technical Deligue bij AIEC en oud Belgisch bestuurslid vertelt dat dit een mooie afsluiter is van zware inspanningen en investeringen in de Belgische Studentenruiters. Bram Van Hulle, AIEC bestuurslid en oud Belgisch bestuurslid laat weten dat we in het algemeen maar één conclusie kunnen nemen, België is en blijft een paardenland. “Dat de Belgische studenten goed presteren is te wijten aan de betere selectieprocedures, de betere ondersteuning en het vertrouwen van verschillende instanties en bedrijven.” Stéphanie Dierckx, huidig Belgisch bestuurslid, kon haar enthousiasme niet bedwingen en vond de prestaties een beloning voor het recent verkozen bestuur.

Voor de Belgische Studenten is het nu uitkijken naar de terugkomst van het Belgische team op donderdag 04 november. Een dag waar ze ook aanwezig zullen zijn in Affligem, tijdens de ‘week van het paard’. Voor ons allen is het nu uitkijken naar het ‘optreden’ van de studenten tijdens hen ‘amusante’ jaarlijkse proef in de Nekkerhal te Mechelen.

Meer info over de Studenten is binnenkort terug online te vinden op http://www.studentriders.be