Dit jaar gaat een nieuw systeem van start, enkel de eerste zes landen mogen eind 2010 deelnemen aan de World Finals, daarom is het belangrijk voldoende punten te behalen.

Dit jaar gaat een nieuw systeem van start, enkel de eerste zes landen mogen eind 2010 deelnemen aan de World Finals, daarom is het belangrijk voldoende punten te behalen. Tijdens het paasweekend werd de eerste Nations Cup voor Studentenruiters georganiseerd in de ruiterschool te Oud-Heverlee. In totaal namen 15 landen deel aan deze wedstrijd en België zorgde er onmiddellijk voor voldoende puntenwinst.

Voor België reden Daan de Cleene, Leen Geysen en Thomas Verkinderen. Deze laatste wist niet door te gaan naar hogere rondes ondanks het mooie parcours dat één foutje te veel bevatte. Uiteindelijke individuele winnaar van de categorie springen was Belgische ruiter Daan de Cleene (foto) die in de finale rondes de Canadese Susan Horn versloeg. Zijn puntenscore bracht het Belgische team dan ook naar de overwinning in deze categorie. Ook het Bierlanda-team, dat opgericht werd door Belg Bram Van Hulle, trad aan tijdens deze Nations Cup. Griet Geysen, Natalie Quinlivan en Jillian Priske wisten er knappe prestaties neer te leggen wat hen uiteindelijk op een vijfde eindplaats bracht. Zowel Silvie de Cleene als Bram Van Hulle, teamchefs van België en Bierlanda keken tevreden terug naar de prestaties van hen team en de organisatie van de wedstrijd. meer info op www.studentriders.be