Snelle resultaten

1. Frederic Vernaet - Dieu Merci van T&L

2. Giulia Martinengo Marquet - Elzas

3. Maxime Harmegnies - Easy Boy

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ook in de barrage bleek het niet makkelijk om de balken in de lepels te laten. Gudrun Patteet en Maxime Harmegnies legden wel erg snelle rondes af (respectievelijk 43,59 seconden en 41,76 seconden) maar tikten elk een balk uit de lepels. Gilles Thomas (Konak) en Joe Cloe (Alzu Ohio) ondergingen hetzelfde lot. 

Uiteindelijk lukte het Frederic Vernaet toch om een foutloze barrage te springen. Hij reed Dieu Merci Van T&L (v. Toulon) op een sensationele manier naar de eindmeet in 43,50 seconden. Een erg snelle tijd, maar als je naar de tijden van Harmegnies en Thomas keek, zag je dat die tijd zeker nog voor verbetering vatbaar was. De Italiaanse amazone Giulia Martinengo Marquet deed het inderdaad sneller met Elzas (v. Diamant de Semilly) en leek op weg naar een meedogenloze overwinning, maar haar KWPN ruin tikte uiteindelijk de laatste balk uit de lepels. Met haar tijd van 39,93 seconden was ze echter al verzekerd van een top drie klassering. 

Alle druk kwam zo op de schouders van Elisa Strubbe. Als zij er met Scato van de Molenburg Z (v. Scendix) in slaagde om de nul op het scorebord te rijden, werd ze sowieso tweede. Als ze erin slaagde om sneller te rijden dan Vernaet, zou ze de overwinning op haar naam schrijven. Uiteindelijk werden het vier punten voor Strubbe in een chrono van 43,59 seconden wat haar een zevende plaats opleverde. 

Klik hier voor de resultaten