De twaalf teams van het nieuwe Global Champions League (GCL) seizoen zijn vandaag bekend gemaakt en daarmee is een nieuw tijdperk van de springsport aangebroken.

De topruiters maken zich op voor een unieke nieuwe springcompetitie gebaseerd op teams. De kick-off is volgende maand in het spectaculaire Miami Beach USA. Ruiters van verschillende landen zullen zich verenigen in teams zoals nog niet eerder in de springsport is voorgekomen.

De lijst is samengesteld uit indrukwekkende namen als Scott Brash, Kent Farrington, Bertram Allen, Rolf-Göran Bengtsson, John Whitaker, Marco Kutscher, Edwina Tops-Alexander, Ben Maher, Georgina Bloomberg, Lauren Hough, Maikel van der Vleuten, Sheikh Ali Al Thani, Oliver Philippaerts, Alvaro de Miranda, Roger-Yves Bost, Jessica Springsteen, Rodrigo Pessoa, Laura Kraut, Harrie Smolders en Gregory Wathelet.

Het innovatieve nieuwe format, gelanceerd in een Olympisch jaar, zal leiden tot een fascinerende strijd op 15 spectaculaire bestemmingen in de wereld.

De teams bestaan uit vijf ruiters waaronder maximaal twee in de top 30 geplaatste ruiters van de 1.50m/1.55m GCL teamcompetitie. Een ruiter is jonger dan 25 jaar aangezien de GCL graag jong talent wil ontwikkelen en de kans wil geven de strijd aan te gaan met de beste ruiters van de wereld. Twee ruiters zullen worden geselecteerd om op iedere evenement uit deze cyclus te presteren.

De teams, bestaand uit verschillende nationaliteiten, zullen voor het eerst samenwerken om een deel van de prijzenpot van € 7,5 miljoen te kunnen verdienen. Team Managers moeten beslissingen nemen over de selectie van paarden en ruiters om de beste resultaten te kunnen behalen.

Het nieuwe concept moet meer opties en kansen creëren voor de ruiters en zal de manier veranderen waarop de fans de sport beleven. De competitie zal gevolgd kunnen worden op tv, online en live tijdens de evenementen. De beslissingen van de team managers, de tactici, zullen nauwlettend gevolgd worden. Welke paarden worden onder welke omstandigheden ingezet, op gras, op zand, bij daglicht of ’s avonds bij kunstlicht.

De teams krijgen de naam van een van de spectaculaire bestemmingen van de Tour en de Leage. Elk team heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen naam en logo:

Miami Glory

Scott Brash

Kent Farrington

Georgina Bloomberg

Kimberly Prince

Jessica Mendoza (U 25)

 

Antwerp Diamonds

Harrie Smolders

Audrey Coulter (U 25)

Katharina Offel

Marc Houtzager

Jos Verloy (U 25) Madrid in Motion Alvaro de Miranda Athina Onassis de Miranda Marta Ortega Perez Pedro Veniss Gonzalo Anon Suarez ( U 25 )

 Shanghai Swans

Edwina Tops-Alexander

Ben Maher

 Jessica Springsteen (U 25)

Janne Friederike Meyer

Alexandra Thornton (U 25)

 

Cannes Stars

Roger-Yves Bost

Marco Kutscher

Roosje Brouwer

Kevin Jochems (U 25)

 

Monaco Aces

Maikel van der Vleuten

Leopold van Asten

Daniel Bluman

Schuyler Riley

Lisa Nooren ( U 25)

 

Paris Jets

Rolf-Göran Bengtsson

Gregory Whatelet

Oliver Philippaerts ( U 25)

Nicola Philippaerts ( U 25)

Titouan Schumacher ( U 25)

 

Cascais Charms

Quentibn Judge

David Will

Pilar Cordon Muro

Andreas Kreuzer

Philip Houston ( U 25)

 

Valkenswaard United

Bertram Allen ( U 25)

John Whitaker

Eduardo Menezes

Alberto Zorzi

Emily Mofitt

 

Rome Gladiators Laura Kraut Laura Renwick Marlon Zanotelli Jack Hardin Towell Emma Heise (U 25) Vienna Eagles

Lauren Hough

Rodrigo Pessoa

Paris Sellon (U 25)

Danielle Goldstein

Emanuel Andrade ( U 25)

 

Doha Fursan Qatar

Sheikh Ali Al Thani

Bassem Hassan Mohammed

Ali Al Rumaihi

Faleh Alajami

Hamad Al Attiyah ( U 25)

GCL mede-oprichters Jan Tops en Frank Mc Court voorspellen dat deze nieuwe competitie voor hervorming en ontwikkeling van de springsport zal zorgen ten gunste van fans sponsors, media en alle belanghebbenden.

Jan Tops, mede-oprichter van de Global Champions League en oprichter en president van de Longines Global Champions Tour: Dit is een strategische stap voorwaarts in de ontwikkeling van onze sport. Het zal de ervaring van miljoenen fans in de hele wereld veranderen tijdens het volgen van de ups en downs van hun favoriete ruiters en paarden.

 

Frank H. McCourt, Jr. Mede-oprichter van de Global Champions League en voorzitter en CEO van McCourt Global: “Tegen de achtergrond van ’s wereld meest opwindende bestemmingen zal deze innovatieve competitie de springsport tot nieuwe hoogtes brengen. Dankzij dit unieke format zal de Global Chamions League ruiters meer kansen geven om op het hoogste niveau te strijden tegen de allerbesten in de sport.”

“Er ontstaat een ongeëvenaarde omgeving voor de ontwikkeling van jonge ruiters en veelbelovende jonge paarden als ze trainen en presteren naast de grootste namen in de springsport. Ik twijfel er niet aan dat de Global Champions League de wereldwijde groei van de springsport succesvol stimuleert.”