Week na week scoort de Diepenbeekse amazone Leen Geysen een overwinning op een regionale LRV wedstrijd. Onze Q&A wil iedereen kennis laten maken met de kampioenen in onze sport, zo ook de regionale. Als ex-miss Limburg is het steeds uitkijken naar het optreden van Leen Geysen, maar de Limburgse heeft klaarblijkelijk meer in haar mars. Korte wendingen en vingervlugheid brengen haar week na week de overwinning.

Je favoriete herinnering met een paard? Ik denk met heimwee terug aan m'n pony tijd. Mijn zussen en ik reden toen elke weekend wedstrijd met dezelfde pony. Die moet echt een top conditie gehad hebben (lacht).

Mannelijk of vrouwelijk, welke ruiter inspireert je? Inspireren is misschien een groot woord maar ik kan echt genieten van topruiters zoals Lorenzo de Luca, Christian Ahlmann en Pénélope Leprévost aan het werk zien. Maar ook regionaal zijn er enkele waarvan ik telkens denk - 'verdomme waarom ziet dat er bij mij helemaal anders uit.'

Waar denk je aan juist voor het springen van een sprong? De volgende sprong

Wat is je sterkste eigenschap? Moeilijk om dat van mezelf te zeggen, maar ik wil het steeds zo goed mogelijk doen.

Een paard is voor u? Onmisbaar! Ik kan me geen wereld meer voorstellen waar ik niet in contact sta met paarden.

Om topruiter te worden moet je...? ... misschien stel je die vraag best aan een echte topruiter. Maar ik denk talent, doorzettingsvermogen, begeleiding en ook wel geluk 'key' zijn.

Een goed paard is...?. Eentje die altijd wil werken. Ik hou ervan als mijn paarden me het gevoel geven dat ze er zin in hebben. Ze moeten willen werken.

Olympisch goud of Wereldkampioen? Geef ze me maar alle twee, maar ik denk dat ik voorlopig alles vanop tv zal volgen.