1. Zet de puntjes op de i

De situatie waarin we ons nu bevinden maakt dat sommigen onder ons in een sleur terecht komen, waarin elke dag hetzelfde lijkt. Door een concreet plan te maken kan je hier verandering in brengen. Begin hierbij bij het begin: het grondwerk. De perfecte manier om jezelf en jouw paard in goede vorm te krijgen, voor als de competitie terug van start gaat. Uiteraard is Equschool.com hiervoor de way to go.

2. Leer van elkaar

Raad geven en raad krijgen kan ervoor zorgen dat je een vernieuwende kijk krijgt op het rijden. Geef jezelf ruimte om andere dingen uit te proberen die vervolgens kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Als het niet in je eigen omgeving kan, is er ook de mogelijkheid om livestreams te volgen. Nu meer dan ooit.

3. Endorfine

Endorfine, wat de meesten kennen als het gelukshormoon, doet ons beter voelen. De neurotransmitter onderdrukt namelijk de pijn, doet de weerstand verhogen, de angst verminderen en het geluksgevoel stijgen. En laat dat nu net zijn wat we allemaal nodig hebben. De perfecte manier om dit hormoon op te wekken is door te dansen, te zwemmen, te fietsen en te wandelen. Het hoeft dus niet altijd paardrijden te zijn.

4. Afwisseling

Zorg ervoor dat niet elke dag dezelfde is. Jij bent dezelfde piste -elke dag opnieuw- misschien beu, maar dat kan zeker ook van jouw paard gezegd worden. Verandering van omgeving kan daarbij helpen. Een ritje in het bos of aan zee bijvoorbeeld. Paardenpunt Vlaanderen biedt tal van mogelijkheden wat ruiterroutes betreft, verspreid over heel Vlaanderen.

5. Neem een stap terug

Nu er tijdelijk toch geen wedstrijden kunnen plaatsvinden is dit een goede gelegenheid om voor jezelf en jouw paard een pauze in te lassen. Je paard op de wei zetten, op een paddock of los in de piste is niet alleen een makkelijke oplossing, het is ook nog eens dé manier voor jouw paard om zijn/haar hoofd leeg te maken.