"De laatsten zullen de eersten zijn", dat moet Mathieu Billot gedacht hebben in deze proef. Met H (v. C Indoctro) kwam hij als laatste aan de start, en hij haalde meteen iedereen in. Hij ging snel en foutloos door het parcours en klopte af op 63,37 seconden, nipt genoeg voor de overwinning.

Grégory Wathelet zat er wel enorm dichtbij. Met Ace of Hearts (v. Aliandro b) kwam hij vooraan in de proef aan de start en hij kon meteen druk leggen op zijn concurrenten. Met een snelle tijd van 63,77 seconden leek het erop dat hij zou winnen, maar uiteindelijk werd het een mooie tweede plaats voor onze landgenoot. Nicolas Delmotte vervolledigde met Citadin du Chatellier (v. L'Arc de Triomphe) de top drie. 

Ook de vierde plaats was voor België dankzij Ives Vanderhasselt en Lelielounka STW (v. Emerald van't Ruytershof). Daniel Bluman vervolledigde met Cachemire de Braize (v. Nissan Quality Touch Z) de top vijf. 


CSIO 5* 1m40 openingsrubriek 

De dag begon met een 5* 1m40-rubriek rechtstreeks op tijd. Die werd gewonnen door Filippo Marco Bologni en Quidich de la Chavee (v. President) in een tijd van 56,61 seconden. De top drie werd aangevuld door Frankrijk. Laurent Goffinet zagen we met Absolut de Lacke (v. Diamant de Semilly) terug op de tweede plaats, Megane Moissonnier reed Daisy Top Gery (v. Top Ten du Gery) naar de derde plaats. 

Jérôme Guéry zagen we nog terug op de achtste plaats met Uniquo (v. Uriko) na een foutloze omloop. 


Klik hier voor de volledige uitslag.