Vier nieuwe gevallen van rhinopneunomie in Nederlandse manege Lelystad

Vier nieuwe gevallen van rhinopneunomie in Nederlandse manege Lelystad

Manege Lelystad uit Nederland meldt via Facebook dat er vier bijkomende paarden met verschijnselen van het rhinovirus zijn aangetroffen. Ondanks de talrijke maatregelen kampt de manege met man en macht nog steeds tegen de epidemie. 

Voorbije dinsdag en woensdag werden er vier paarden aangetroffen met verlammingsverschijnselen. De paarden in kwestie werden ondertussen in quarantaine geplaatst, in totaal telt de manege nu negen paarden met symptomen van rhinopneumonie.

Van de eerste gevallen lijken enkele paarden wel weer aan de beterhand te raken. Ook meldt manege Lelystad dat vier risicopaarden al twee weken langs koorts- en symptoomvrij zijn. Zij werden ondertussen terug in hun eigen stal gezet. 

Manege Lelystad neemt diverse maatregelen om de epidemie te stoppen. Zo wordt er bij alle paarden twee keer per dag de temperatuur gemeten om verdere verspreiding tijdig te ontdekken. Poetsplaatsen en stallen werden ontsmet, en dagelijkse taken zoals voeren gebeuren met strikte maatregels en volgordes. De organisatie roept iedereen ook op om materiaal dat op de manege gebruikt werd te ontsmetten.

Ondertussen lopen de kosten natuurlijk erg hoog op. Manege Lelystad vreest dan ook voor haar voortbestaan, maar bedankt zich via Facebook voor de grote steun die ze ontvangen. Via crowdfunding wil de rijvereniging Lelyruiters de situatie enigszins te ondersteunen. Klik hier voor de Facebookpagina van de rijvereniging waar de crowdfunding binnenkort geopend zal worden. 

Bron: Manege Lelystad