Jos Kumps' trainingscentrum is een feit

Jos Kumps' trainingscentrum is een feit
Jos_kumps_Baloubet_du_rouetRodrigo Pessoa, Michel Robert, Kevin Staut, Leopold Van Asten, Dermott Lennon, Bernardo Alves, Alvaro de Miranda, ze hebben allen één gemeenschappelijke noemer : trainer Jos Kumps (52). Een halve eeuw zwierf hij de wereld rond, volgde hij zijn pupillen, van hun eerste stappen thuis tot hun grootste sprongen op Olympische Spelen. Van Europese kampioenschappen voor de jeugd tot Aken. Zijn leerlingen zijn zijn beste reclame.

Door de verre afstanden en het steeds drukker wordende verkeer gooit Jos Kumps het nu over een andere boeg. ‘Ik stelde vast dat ik steeds meer uren in de wagen doorbracht en dat heeft me doen nadenken. Dat was het enige voordeel aan het tijdverlies in het verkeer’, lacht Kumps die een radicale beslissing nam. Manege Wittenberg in Herentals, ooit gesticht door Rik Van Looy, is nu de uitvalsbasis van Jos Kumps trainingscentrum. ‘enkel de locatie is anders, mijn job blijft dezelfde’, licht Jos Kumps toe: ‘ik ontferm me nog steeds over de opleiding en begeleiding van paard en ruiter in de springsport, van regionaal tot Olympisch ruiter. Van dressuurbasis tot springtechniek. Dat wil ik nog intenser overbrengen. Vandaar de overstap naar een eigen trainingscentrum, waar ik nog meer tijd zal hebben voor mijn leerlingen en hun paarden.’

Jos Kumps is de bescheidenheid in persoon en wil ook in Herentals een lage drempel hanteren, waarbij elke gemotiveerde ruiter en amazone welkom is. Zowel voor de basis als de competitie. Op korte termijn wil Kumps op vaste tijdstippen stages en clinics organiseren in de Wittenberg, al blijft hij ook à la carte werken met zijn leerlingen. Voor uw opleiding en begeleiding op maat kan u vanaf nu terecht bij Jos Jumps.

Op woensdag 30 januari kan u kennis maken met het trainingscentrum Wittenberg in Herentals, waar Jos Kumps drie clinics zal verzorgen op drie verschillende niveau’s.