Zweedse Evelina Tovek verrassende winnares in Grote Prijs Rome

Zweedse Evelina Tovek verrassende winnares in Grote Prijs Rome
In het Italiaanse Rome sloot de middag af met een spannende Grote Prijs op een hoogte van 1m60. In deze vijfsterren GP was het de Zweedse Evelina Tovek die met haar Castello 194 (v. Cristallo) aan de leiding ging. Slechts drie ruiters wisten het tot de barrage te halen waar de Zweedse de snelste tijd van 50.71 seconden op haar naam schreef.

Ook in de barrage zagen we Harrie Smolders en zijn Zangersheide hengst Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) met wie hij hier naar een sterke tweede plaats wist te rijden. Het tweetal won met de tweede plaats nog een mooie prijs van 60.000 euro. De derde ruiter in de barrage en op het podium was de Duitser Marcus Ehning die ditmaal zijn twaalfjarige Funky Fred (v. For Pleasure) zadelde en er vol voor ging. Helaas leverde dat het tweetal 4 strafpunten op, maar wel noteerden zij daarbij de razendsnelle tijd van 47.90 seconden.

De top vijf bestond vervolgens uit een vierde plaats voor Scott Brash met Hello Forever (v. For Pleasure) met wie hij 4 strafpunten moest noteren in de eerste omloop. Dit gold ook voor Kevin Staut die hier met For Joy van't Zorgvliet HDC (v. For Pleasure) naar de vijfde plaats wist te rijden.

Stephex ruiter Lorenzo de Luca en zijn Heartbreaker nakomeling Halifax van het Kluizebos behaalden met 4 strafpunten nog de zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten