Wouter Van Laer wint de Gold GP in het Azelhof met overtuiging

Wouter Van Laer wint de Gold GP in het Azelhof met overtuiging
Afgelopen weekend werd de eerste Gold wedstrijd van het winterseizoen verreden in het Azelhof te Lier. Op zaterdag was er de Grote Prijs over een hoogte van 1m40. Er wisten slechts zes deelnemers zich te plaatsen voor de barrage, en daarvan kon maar een combinatie de snelste zijn.

Dat bleken Wouter Van Laer en Henkie van't Laerhof te zijn. Samen snelden ze door de barrage in 38:04 seconden, en die tijd wist niemand te verbeteren. Zij wisten overigens als enigen de tijd onder de 40 seconden te houden, en zo waren ze overduidelijk de winnaars van deze proef.

Jeroen De Winter deed met a-Vite wel nog een moedige poging. Ze klopten af op 40:23 seconden, en dat was goed voor de tweede plaats. James Peeters reed High Five naar de derde plaats. Karina Aziz behaalde met Dutch Sinda een vierde plaats. Ann Carton-Grootjans mocht met Handy de top vijf afsluiten.

Zara Poels was niet te stoppen in de 1m30-rubriek. Met haar Annemoon vloog ze door de finish in 27:70 seconden, en dat was meteen goed voor de eerste plaats. Zo bleven ze Thibeau Spits en Dolce Vita HD voor, die mooi tweede werden in 28:83 seconden.

De derde plaats was voor Anne de Doncker en Hitoya LCS. Nina Peters nam met Hope vh Krekelhof de vierde plaats voor haar rekening. Thinaut Huyvaert vervolledigde met Beach Girl vh Koekoekshof Z de top vijf.

In de 1m20-rubriek ging de overwinning naar de altijd snelle Niki Geenens. Ze kon rekenen op Helios vd Spelonckhoeve om de winnende tijd van 23:20 seconden neer te zetten. Zo bleven ze Zara Poels en Annemoon voor, de winnaars van de 1m30-proef. Zij eindigden nu op de tweede plaats in 23:61 seconden.

Elke Appeltans reed Antares van ter Hilst naar de derde plaats. Op vier zagen we Dean Artoos en Conpardie Z. Anne de Doncker was ook weer aanwezig. Dit keer eindigde ze op de vijfde plaats met Gazelle van Moretus.

De dag begon op 1m10-niveau. Ook in die proef was Niki Geenens de snelste. Met Si Todina S klopte ze af op 22:47 seconden, en dat leverde hen de overwinning op. Stephanie Goemaere en Dolce Vita waren net wat trager, en namen de tweede plaats voor hun rekening in 24:31 seconden. Kelly de Nul vervolledigde met Bravour de top drie.

Op vrijdag werd de kleine GP verreden, over een hoogte van 1m40. Daarin was Victor Daem oppermachtig. Hij won de proef in 28:10 seconden, en werd ook nog eens vierde. James Peeters behaalde met Cacacha een mooie tweede plaats in 28:15 seconden.

Lisa Nooren eindigde met Flying Saucer das Umburanas op de derde plaats. James Peeters zagen we ook nog op de vijfde plaats terug. Dit keer met High Five.

Marjan De Wachter schreef de 1m30-rubriek van vrijdag op haar naam. Met Uringa vloog ze door de finish in 29:29 seconden, en dat was de aller snelste tijd. Liesje Vanderwegen en Grease klopten kort daarna af op 29:84 seconden. Dat was goed voor de tweede plaats.

Chaouki Rijnders sloot met Decibelle du Seigneur de top drie af. Claire Putters behaalde met Copain de Muze een vierde plaats. Canniblue sprong met Louise van Laer in het zadel naar de vijfde plaats.

De 1m20-proef werd gewonnen door Steven Vermeir en Qarrincha STB Z. Ze wonnen in een tijd van 29:25 seconden, en waren ook meteen de enigen die de tijd onder de 30 seconden wisten te houden. Sophie Van der Werff werd tweede met Donna Clinton vh Werffgoe in een tijd van 31:44 seconden.

Voor Maxime Tips en America de Ravel was er een derde plaats. Paul Scheirs nam met Manon van Duitschoolhof de vierde plaats voor zijn rekening. Op de vijfde plaats zagen we Dean Artoos en Valadares DH Z.

Tot slot begon deze eerste Gold wedstrijd op vrijdag met een 1m10-proef. Die werd gewonnen door snelheidsduivel Joke Van Inderdael. Met Dagano vh Achterste Dries vloog ze door de tweede fase in 28:22 seconden, en zo schreven ze de proef op hun naam. Evelyne Putters finishte met Tornado kort daarna in 28:44 seconden. Het was goed voor de tweede plaats. Jordi Rombouts vulde met Golden Boy de top drie aan.

niki-geenens-helios niki-geenens