Spring Tour Lummen: Ierse winst in kwalificatie voor de Grote Prijs vandaag

Spring Tour Lummen: Ierse winst in kwalificatie voor de Grote Prijs vandaag
Het zijn vanmiddag de buitenlandse combinaties die het podium vullen op de Spring Tour in Lummen.  De eerste twee rubrieken vandaag gingen al naar het buitenland en de laatste proef van de dag,  een CSI3* kwalificatie voor de Grote Prijs,  werd  gewonnen door de Ier Derek McCoppin.

In de rubriek direct op tijd werd er flink doorgereden in het internationale veld in Lummen. De ene naar de andere combinatie wist sneller te gaan, maar uiteindelijk was het McCoppin die met Zaire (v. Indoctro) aan de haal ging met de winst. In het zadel bij de 13-jarige KWPN ruin kwam de Ier foutloos aan de finish na 66.03 seconden. Dat was snel genoeg om Cassio Rivetti, die eerder op de dag al een rubriek won, van zich af te houden. De snelle Braziliaan eindigde als tweede met Lagerfeld (v. Lauterbach) na een rit van 66.71 seconden.

De Brit Graham Gillespie kwam als derde over de eindstreep met zijn merrie Celine (v. Calvaro Z). In het zadel bij de 10-jarige Calvaro Z-dochter klokte de ruiter 68.30 seconden.

Lisa Nooren was ook weer in topvorm met haar paarden. Met de 11-jarige schimmel Barthesther (v. Cardento) belande ze net naast het podium.  Het duo werd vierde na een rit in 70.53 seconden. Samen met de 9-jarige Ilussie Q (v. Quite Capitol), die Nooren nog maar kort onder het zadel heeft, zat de amazone ook nog in de prijzen .  Ze eindigde op een tiende gedeelde plaats met Chloe Asten. De Britse amazone wist namelijk in exact dezelfde tijd over de eindstreep te komen met haar Toulon-merrie Best Mix Joei de Toulon.

De beste thuisruiter was Julien Denaeyer  die voor de rubriek de 15-jarige hengst Oncle Vania (v. Elan de La Cour) had gezadeld. In het zadel bij de vos werd hij zesde na een foutloze omloop in 70.62 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.