Pieter Devos springt naar de overwinning op de Nickstead Masters

Pieter Devos springt naar de overwinning op de Nickstead Masters
Op het Woutershof in Hasselt werden vanavond voor het derde jaar op rij de Nickstead Masters georganiseerd. Deze wedstrijd is een herdenking voor de springruiter Nick Motmans, die drie jaar geleden het leven liet. Opnieuw waren er veel vrienden van Nick naar het Woutershof afgezakt. Dit jaar werkte de organisatie van de Nickstead Masters samen met 'Een hart voor Limburg'. Aanwezigen konden gokken op wie met de overwinning naar huis zou gaan en de opbrengst hiervan ging intergraal naar Hart voor Limburg. Het geld zal gebruikt worden om maatschappelijk kwetsbare kinderen een hart onder de riem te steken.

De Nickstead Masters is een wedstrijd die volgens het klassieke Masters-format verliep. Er werd een startvolgorde geloot en vervolgens mogen alle ruiters om de beurt een hindernis verhogen. Elke ruiter die een springfout maakt, moet onherroepelijk de wedstrijd verlaten.

Gilles Dunon moest als eerste in de ring en zette meteen de druk op de andere deelnemers door met Jango S (Winningmood) een foutloze omloop te rijden. Acht van de in totaal twaalf deelnemers slaagden hier ook in. Wouter Devos (Tonik Hero), Jeroen Appelen (Arcana), Dirk Demeersman (Jaguar) en Kim Thiry (Il Gagne) overleefden de eerste ronde niet.

Er traden dus acht combinaties aan in de tweede ronde en ook in deze ronde vielen er "slachtoffers". De eerste starter, Gilles Dunon, kreeg met Jango S (Winningmood) een fout en moesten dus onverbiddelijk de wedstrijd verlaten. Johny Pals en Top Hero (Ogano Sitte) ondergingen hetzelfde lot. Op dat moment waren er nog zes ruiters in de wedstrijd, Guido Hornesch, Pieter Devos, Jody Bosteels, Jan Vleminx , Sam Polleunis en Jos Verlooy. Vlemix liet de laatste hindernis, een triple bar, verhogen, maar kreeg op diezelfde hindernis een springfout met Cisano.

In de voorlaatste ronde traden nog vijf combinaties aan. Deze ronde betekende helaas ook het afscheid van Jody Bosteels (Daytona De Muze) en Sam Polleunis (Idem Fravanca). Een allerlaatste ronde met drie combinaties moest dus beslissen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis zou gaan.

Uiteindelijk was het Pieter Devos die met de overwinning naar huis ging. Hij sprong met Gin D (Clinton) als enige een foutloze ronde en finishte in 33,10 seconden. Jos Verlooy zette met Balloon (Balou Du Rouet) de snelste tijd neer, maar een springfout op de laatste hindernis weerhield hen van de overwinning. Gastheer Guido Hornesch eindigde met Ti Amo (President) op de derde plaats. Zij kregen een springfout op hindernis twee en klokte uiteindelijk af in 36,55 seconden.

Pieter Devos Gin D