Nuytens en Van Den Bosch Grote Prijs winnaars in Opglabbeek

In Sentower Park werd de euregio van het 'Horse & Friends Event' deze avond afgesloten met twee grote prijzen. De eerste Grote Prijs die op het programma stond, was een 1,35m rubriek voor seniors. 42 combinaties traden aan een een barrage moest beslissen wie uiteindelijk met de overwinning naar huis zou gaan. In die barrage was het Inès Van den Bosch die met Watch Me naar de overwinning snelde. Zij finishte in 33,77 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels.

Met deze tijd was ze iets minder dan een seconden sneller dan Jens Vandenberk. Vandenberk reed een foutloze ronde met Kaskada onder het zadel en finishte in 34,66 seconden. Bart Clarys eindigde met El Cid op de derde plaats. Deze combinatie sprong een foutloze barrage in 36,06 seconden.

Elke De Block (Haeven van de Start) en Jonny Geusens (Valino) vervolledigden de top vijf.

De andere Grote Prijs die vanavond op het programma stond, was de U25 Grand Prix. Ook hier moest een barrage met 11 ruiters beslissen over de winnaar. Het leek er lang op dat de winnaar van vrijdag, Alexander Housen, opnieuw met de overwinning naar huis zou gaan. Vrijdag reed hij naar de overwinning met Rusedski onder het zadel, vandaag moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Voor deze tweede plaats kon hij rekenen op Cassandra. De overwinning ging naar Gilles Nuytens. Met zijn Mama Mia Picobello Z slaagde hij erin om de tijd van Housen nog net iets scherper te stellen. Charlotte Spaas Levallois eindigde op de derde plaats met Eblesse van het Scheefkasteel.

Cédric Poets (Sea Coast Diamand Z) en Anouk De Proft (Eleonore Blue) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.