Niels Bruynseels springt naar de tweede plaats in Knokke

Niels Bruynseels springt naar de tweede plaats in Knokke
Vandaag werd het sportief programma in Knokke afgesloten met een 1.50m hoge vijfsterren rubriek. De parcoursbouwer bleek een aardig parcours uitgestippeld te hebben waarin ruim zeven combinaties opgaven voor de finish te kruisen.

Van de 41 starters wisten negen combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Onder andere ook voor eigen land Niels Bruynseels met de 11-jarige Gancia de Muze. Samen met de Malito de Reve-dochter sprong Bruynseels naar de tweede plaats in 40,07 seconden.

Uiteindelijk was het Frankrijk's Kevin Staut die de onklopbare tijd presteerde. Staut en de sBs-ruin, Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir Van Schuttershof) klokte foutloos af in 39,76 seconden en haalde zo de winst in huis.

Amerika's Laura Kraut volgde op de derde plaats met de 10-jarige Zeremonie (v. Cero) na een foutloze omloop in 40,24 seconden.

De top vijf werd verder afgewerkt door Aldrick Cheronnet (Tanael des Bonnes, v. Watch Me*Hoy) en Karim El Zoghby (Amelia, v. Cantos) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Zoe Conter klasseerde zich nog net in de prijzen na één springfout in de basisomloop. In het zadel van Zeta Di Sabuci (v.Kannan) sprong de jeugdige amazone naar de elfde plaats.

Klik hier voor de resultaten