Nele Vermeiren en Raf Kooremans naar de overwinning in de hoogste klasses op lrv toernooi Heist-op-den-Berg

Nele Vermeiren en Raf Kooremans naar de overwinning in de hoogste klasses op lrv toernooi Heist-op-den-Berg
De nationale feestdag werd afgelopen vrijdag door een heel aantal Antwerpse LRV-ruiters gevierd op het zomertoernooi in Heist-op-den-Berg.

Het hoogtepunt van de dag was de springklasse Zwaar, waar 63 combinaties streden om het goud in een omloop met aparte barrage over een hoogte van 1.30. Hierin was Nele Vermeiren uit Wuustwezel met Destiny "U" Van Het Juxschot duidelijk de beste. Ze stuurde de 14-jarige BWP merrie foutloos rond in de barrage in een tijd van 40.71 seconden. Tom Stoffelen uit Minderhout nam de tweede plaats voor zijn rekening met Hinde in 41.17 seconden. Chaouki Rijnders, rijdend voor Herenthout, maakte met Kynai Van Den Hengstenpoel de top drie compleet. Raf Kooremans uit rijvereniging Merksplas en Kalinka Van't Zorgvliet sprongen naar de vierde plaats. Voor Ils Lenaerts en Kycolette uit Pulderbos was er nog een vijfde plaats.

De springklasse Midden werd gewonnen door Stef Bossaerts en First Play Z. Zij kwamen uit voor de rijvereniging Broechem. Marleen Mols uit Bevel sprong naar de tweede plaats met Larauelle onder het zadel. Voor Tom Stoffelen en Jabbedabbedoe uit Minderhout was er een derde plaats. Dirk Vinckx (Floor) en Lissa Heremans (Civina) vervolledigden de top vijf.

De hoogste individuele dressuurklasse van de dag, het ZZ, kwam op naam te staan van Raf Kooremans. Met Highlight reed hij voor de vereniging Merksplas naar een score van 211 punten. Met 209 punten volgde Karen Bries uit Veerle met Don Diago Van Het Trichelhof. Natacha Kessels uit Ranst nam de derde plaats voor haar rekening. Met Cenzo Van de Smoutmolenhoeve reed zij naar een score van 208 punten.

In de reeks Zwaar 2 waren er 5 prijswinnaars. Met 216 punten was Sakina Van Dijck duidelijk de beste. Zij kwam uit voor de rijvereniging Schriek en had Bonvivant onder het zadel. Xanthe De Backer uit Broechem volgde op de tweede plaats. Met Batiqar reed zij naar een score van 212 punten. Paul Verschueren en Ringo-Star reden voor Oelegem naar het brons met 211 punten. Eline Van de Mosselaer (Electra Van het Goorhof) uit Lier-Noord en Nathalie De Wolf (Whithney) uit Brecht maakten de top vijf compleet.

In de groepsdressuur was het goud in de achttallen klasse Zwaar A voor Herenthout. In Zwaar B ging de overwinning naar Kontich. Bij de viertallen klasse Zwaar B was Broechem dan weer de sterktste vereniging.

 

springen klasse L - reeks 1
1. Xantia Van Assche - Barthel (Puurs)
2. Evi Van De Keybus - Happiness (Sint-Katelijne-Waver)
3. Elke Vermeiren - Gequan (Meerle-Meerseldreef)
4. Matthias Lenaerts - Aruba (Pulderbos)
5. Wannes Dillen - Argentinus (Bevel)

springen klasse L - reeks 2
1. Luc Rens - Fanne Van Het Hulsthof (Herselt)
2. Alfons Van Dyck - Dario (Vorselaar)
3. Dimitry Van Looveren - Exelent (Brecht)
4. Evelien Verdonck - Torino (Broechem)
5. Jos Van Looveren - Erica (Minderhout)

dressuur klasse Z1
1. Lotte Nestor - Ferrari (Sint-Katelijne-Waver)
2. Marc Hoefkens - Erona (Herenthout)
3. Sakina Van Dijck - Festivo (Schriek)
4. Julie Huygelen - Harves (Kontich)
5. Lotte Nestor - Jazz of Ballmore (Sint-Katelijne-Waver)