Marlon Modolo Zanotelli onverslaanbaar in Grand Prix Beervelde

Marlon Modolo Zanotelli onverslaanbaar in Grand Prix Beervelde
In Beervelde werd zonet het hoogtepunt van het weekend afgewerkt: de CSI3* Grand Prix. In deze Grand Prix kwamen 40 combinaties aan de start. 12 van hen slaagden er ook in om de eerste ronde zonder kleerscheuren door te komen en kwamen terug voor de barrage.

In die barrage was het de snelle Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli die met de winst aan de haal ging. Hij de eerste ruiter die in de barrage aan de bak moest en zette met Extra Van Essene (v. Diamant de Semilly) meteen een knaller van een tijd neer. Zijn tijd van 41,29 seconden werd wel nog door enkele combinaties verbeterd, maar geen van hen slaagden erin om de nul op het scorebord te houden. Marlon Modolo Zanotelli is de tweede Braziliaan die de Grand Prix van Beervelde wint. In 2008 slaagde Pedro Veniss er als eerste Braziliaan in om deze Grote Prijs aan zijn palmares toe te voegen.

De tweede plaats ging naar Wouter Devos. Devos sprong een erg snelle ronde met Emporio Van T Holeinde (v. Fetiche du Pas) maar uiteindelijk bleek zijn tijd van 42,08 niet voldoende om Zanotelli van de overwinning te houden. Het jonge Belgische talent Gilles Thomas eindigde op de derde plaats. Met Cantario (v. Casiro I) koos hij voor een rustige barrage en finishte in 44,25 seconden.

De vierde plaats ging naar Elizabeth Madden en Simon (v. Mr. Blue). Deze 18-jarige ruin liet alle balken in de lepels en finishte in 45,74 seconden. Damien Haelterman en Hooligan de Laubry vervolledigden de top vijf.

Koen Vereecke werd na verschillende klasseringen dit weekend uitgeroepen tot beste 3-sterruiter van het concours. Vereecke was duidelijk erg vereerd met deze titel: "Het is echt een eer om deze titel in mijn 'achtertuin' in ontvangst te mogen nemen, ik ben echt heel erg tevreden over mijn prestatie dit weekend en deze titel is de kers op de taart".

Klik hier voor de resultaten