Wat een kippenvel rondje was er van Ben Maher met Explosion W (v. Chacco-Blue) in de ontknoping van de Global Champions League in Doha. Vandaag stond de tweede ronde op het programma van de League en waren het Nicola Philippaerts en Ben Maher die het publiek in spanning hielden als laatste starters. De CSI5* competitie over 1m55/1m60 liet een sterk staaltje topsport zien vanmiddag. Het team van de London Knights was over het hele seizoen goed voor maar liefst vijf overwinningen. Nicola Philippaerts zijn H&M Chilli Willi (v. Casall) maakte het nog even extra spannend door na de driesprong zijn ritme even kwijt te raken en liet het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Ze herpakten zich fantastisch en kwamen met 74.36 seconden door de finish. Maher en de mooie Explosion W stopten de klok op 70.33 seconden na een geweldige ronde en dat bracht hun totaal op 0 strafpunten over beide ronden en vanmiddag een totale tijd van 144.69 seconden. Nicola: "De druk stond erop om te zorgen dat we een foutloze ronde sprongen. Beide paarden hebben fantastische ronden gereden en we zijn ontzettend tevreden". Dat bleek genoeg voor de winst op de Miami Celtics die tot die tijd aan de leiding stonden. Jessica Springsteen was met RMF Swinny du Parc (v. Caspar) goed voor een foutloze ronde in 72.86 seconden. Michael Duffy en Quintano 35 (v. Quintero) eindigden met 1 strafpunt voor tijd. Hun totaal kwam uit op 150.26 seconden en 2 strafpunten. Als derde eindigde het team van de Rome Gladiators met Lorenzo de Luca en Irenice Horta (v. Vigo d Arsouilles) en Laura Kraut en haar Zeremonie (v. Cero) die finishten met 4 strafpunten in 148.63 seconden. De vierde plaats was er voor de Shanghai Swans, gevolgd door een vijfde plaats voor Doha Fursan Qatar. De Monaco Aces met Jerome Guery en Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) en Julien Epaillard met Virtuose Champeix (v. Rubins des Bruyers) eindigden nog op een zesde plaats. De top 14 die zich na alle wedstrijden hebben weten te kwalificeren zullen doorgaan naar de Play-Offs in Praag. Daar zal weer vanaf 0 punten gestart worden. Individueel In de individuele resultaten is het Jos Verlooy die de leiding neemt met de BWP-er Igor (v. Emerald) in 69.34 seconden. Hij verwees daarmee Ludger Beerbaum naar de tweede plaats met Casello (v. Casall) die hij rondstuurde in 70.25 seconden. Ben Maher werd na zijn topronde met Explosion W (v. Chacco Blue) uiteindelijk derde in 70.33 seconden. Julian Epaillard en Virtuose Champeix eindigden als vierde, voor Pieter Devos en zijn Espoir die in 72.48 seconden ook foutloos bleven. Ben Maher Ben Maher staat dankzij de overwinning met de London Knights en zijn derde plaats individueel vandaag aan de leiding van zowel de Global Champions Tour als de Global Champions League. Hij doet daarmee wat Harrie Smolders afgelopen jaar wist te doen. Harrie Smolders eindigt zelf op de derde plaats dit seizoen.   Resultaten Resultaten individueel