Kempische Regionale haalt slag binnen tijdens Interprovinciaal Kampioenschap

Kempische Regionale haalt slag binnen tijdens Interprovinciaal Kampioenschap
Het jaarlijkse Interprovinciaal Kampioenschap werd dit jaar vakkundig georganiseerd door de Hippische Organisatie van Oost-Vlaanderen, het HROV. Op de pistes van Stal Hulsterlo te Meerdonk streden deze middag alle vijf Vlaamse VLP -provinciale organisaties voor de overwinning van het 1.25m kampioenschap. Elke provinciale werd daarbij vertegenwoordigd door één coach en vier paard-ruiter combinaties.

Over twee omlopen bleek uiteindelijk de Kempische Regionale (Limburg) onverslaanbaar. Na de eerste ronde wist de Limburgse regionale een leiderspositie in te nemen met nul strafpunten op het scorebord. Ook in de tweede rond hield het KR-team het foutloos.

Jean-Andre Souvereyns en de 12-jarige merrie Ona Ja Z (v. Onze Fons), Henk Clabots in het zadel van Icksilbera vh Meerdaalwoud (v. Cardento), Kaat Pluymers op de rug van Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van t Gelutt Z ) en Gregory Vos met Halletro van 't Schanshof (v. Massimo) mochten de winnaarslinten in ontvangst nemen.

Het HROV volgde op de tweede plaats. De Oost-Vlaamse regionale verzamelde een totaal van vier strafpunten in de eerste omloop en wisten deze score te behouden. Het team werd vertegenwoordigd door Equteam-amazone, Audrey de Bock en de 14-jarige ruin Domino, Dieter Laheyne met onder het zadel Jinternel (v. Diamant de Semilly), Femke D'Hoore in het zadel van High Wind van 't Schrijberg (Dulf vd Bisschop) en Gilles Faveere met Gipsy F.

De Brabantse regionale HGVBB volgde op de derde plaats. Danny Van Es (Zico V), Anne De Doncker (Hitoya LCS), NAthalie Geeraerts (Chelsea) en Ellen De Swert (Escape) bezetten het derde schavot van het podium.

Het VOR (Antwerpen) team won vorig jaar de gouden medaille, dit jaar strandde de regionale op de vijfde plaats.