Jens Vandenberk regeert op afsluitende Animo Cup finale

February 26, 2018

Het Sentower Park in Opglabbeek lokt naar het outdoor seizoen. Vorig weekend werden de finales van de Animo Cup verreden. In de 1.40m afsluitende Grote Prijs sprong Jens Vandenberk naar de overwinning. Elf van de achttien barrage starters hielden het foutloos in de tweede omloop. Op de rug van de KWPN-merrie, Espresso (v. Andiamo Z)  klokte Vandenberk foutloos af in 37,42 seconden.

Na een finish in 38,00 seconden volgde Thibeault Philippaerts op de tweede plaats in het zadel van Ustina (v. Clinton). Bernardo Alves vervolledigde het podium met onder het zadel Beau Limit. Het duo stopte de chrono op 39,11 seconden.

Robinson Maupiler (Dalika) strandde net buiten het podium op de vierde plaats, terwijl Jamie Guerra de top vijf afwerkte met onder het zadel Sania.

In de Small Grand Prix kwalificeerden twaalf combinaties zich voor de barrage. Rune Reynders hield de concurrentie achter zich in het zadel van Folie. Als enige hield de combinatie de timer onder de 33 seconden. Thomas Kairis (Cayro) en Wilma Hellstrom (Flora) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats in deze 1.25m rubriek.

Ook in de 1.30m rubriek hield Jens Vandenberk de concurrentie achter zich. Samen met Havana ging hij Kim Colaers (Lanou) en Sofia Westborg (Jericho) vooraf.

Klik hier voor de resultaten