James Peeters onverslaanbaar in het Azelhof

James Peeters onverslaanbaar in het Azelhof
In het Azelhof glundert James Peeters na zijn winst in de 1.40m proef van de Gold Nationale Tour. Tijdens de hoofdrubriek sprong Peeters naar de winst op de rug van Cacaha. Van de 11 barrage ruiters haalde Peeters het foutloos in 27,19 seconden. Met onder het zadel High Five strandde Peeters bovendien ook op de derde plaats. Thomas De Wit en D'Armel van het Kamerveld namen genoegen met de tweede plaats. Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 29,57 seconden.

De volledige top zes slaagde in een foutloze barrage. Yves Vanderhasselt volgde Peeters op op de derde plaats. Samen met Jeunesse werd hij gevolgd door Philippe Lever en Comme Il Faut. Stephex Stables-amazone, Zoe Conter noteerde eveneens een foutloze omloop. Samen met Irenice Horta liet ze het hout in de lepels in 35,13 seconden.

In de 1.30m proef was de winst weggelegd voor Australië's Philippe Lever. In het zadel van Ijzermolen's Chella Z kruiste hij de finish in 28,16 seconden. Ruim drie seconden verschil plaatsten "kind aan huis", Nico Van der Plaetsen op de tweede plaats. Met de schimmel-hengst, Ultra Bleu J klokte Van der Plaetsen af in 31,73 seconden. Marjan De Wachter (Tilda) plaatste zich op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Christophe Vanderhasselt (Carte d'Or de Saulieu) op vier en Marjan de Wachter op vijf.

In de 1.20m sprong Marthe Heudens naar de winst. De amazone zette haar goede vorm van vorige week verder. Vorige week sprong ze nog naar de overwinning in de Euroregio Masters by Flandria Rent.

1.20m

  1. Marthe Heudens - Havana Ten Doorn

  2. BEnny Van de Walle  - Emerald MB

  3. Steven Vermeir - Qarrincha STB Z


1.10m

  1. Wilke Willems - Vaya van 't Loo Z

  2. Marthe Heudens - Luka S

  3. Steven Vermeir - STB Dinamit Z