James Peeters klasse apart bij Gold League het Azelhof

James Peeters klasse apart bij Gold League het Azelhof
Het was een duidelijk zaak gisteren in de 1.40m van de Gold League op het Azelhof in Lier. Niemand, maar dan echt niemand, kon op tegen de heerschappij van James Peeters en zijn paarden. In de rubriek over twee-fasen was de ruiter uit Broechem aan zijn eigen concurrent. De rest van het deelnemersveld volgde  op kilometers afstand.

Het gehele deelnemersveld sneuvelde op de super sonische tijden die Peeters met zijn paarden op het scorebord had gezet. Hij won met J'Adore van het Schaeck (v. Sauterelle de la Pomme) in een foutloze rit van 37.06 seconden. Vervolgens ging Peeters de strijd met zichzelf aan door zijn tweede troef High Five (v. Calvaro) in 34.14 seconden naar de tweede plaats te sturen.

Niels Bruynseels had zijn paarden eveneens in goede vorm. Met Joker dan de Vlasbloemhoeve was hij wellicht niet zo vliegensvlug als de winnaar. Maar eiste wel de derde plaats op na een foutloze rit in 44.38 seconden.  Samen met  Ibbo van t Keldertje (v. Emerald van 't Ruytershof) werd Bruynseels vervolgens vierde voor Fransman Victor Laudet die zijn Tango naar de vijfde plaats stuurde.

Jong talent Gilles Thomas was de enige die sneller wist te gaan gister avond. In het zadel bij Iniana wist hij twee seconden van de tijd die Peeters had neergezet af te snoepen. Daar kwamen helaas vier strafpunten voor een springfout bij waardoor het een zesde plaats werd.

In de 1.30m rubriek was het wel raak voor Gilles en Carentina. Daar ging hij de strijd aan met June Peeters die in het zadel bij T D'Arco vijf honderdsten van een seconden moest toegeven op de winnende tijd van 29.63 seconden.   Ann Verdoodt sprong met Domi van het Perreveld in 30.82 seconden naar de derde plaats.

Dimitris Natsis tekende voor de winst bij de 1.20 rubriek direct op tijd. In het zadel bij de hengst Sir Bro (v. Sandro Boy) troefde hij in 63.49 seconden Luca Mercenier af. Mercenier sprong met Lamborghini in 63.75 naar de tweede plaats. Terwijl Steven Verwaeren derde werd met Jully DV.

Noemie Becker domineerde de 1.10m rubriek over twee-fasen.  Ze pakte de winst met Euro Dollar. Vervolgens stuurde ze haar andere paarden Doubai en Ocup de Coeur GP du Bois Madam naar plaats drie en vier. Steven Verwaeren wist zich met Borrealys tussen het geweld van Becker in te nestelen op de tweede plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.