Gregory Wathelet grijpt de overwinning in Monte Carlo

Gregory Wathelet grijpt de overwinning in Monte Carlo
Niet minder dan 20 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage tijdens de eerste manche van de Global Champions League in Monte Carlo. Daarbij hielden maar liefst vijf Belgische duo's het hout in de lepels tijdens de eerste omloop.

Jerome Guery en de 11-jarige BWP-hengst, Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) ging als tweede aan de start in de barrage. De Olympische ruiter sprong één balk uit de lepels in 32,93 en zag zo de winst voorbij glippen.

Frankrijk's snelste, Simon Delestre had zijn oude vertrouwde Chesall Zimequest (v. Casall) opgezadeld voor deze omloop. De combinatie klokte foutloos af in 30,81 seconden. Dit bleek een onverslaanbare tijd tot Gregory Wathelet aan de start kwam.

In het zadel van de 13-jarige Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) sprong Wathelet naar de winst in 30,72 seconden.

Daniel Deusser en SX Hidalgo v. (V.Quadrillo) strandde op de derde plaats. De top vijf werd afgewerkt door  Kevin Staut (Ayade de Septon et HDC) en Marlon Modolo Zanotelli (v. Sirene de la Motte).

Net buiten deze top vijf haalden Pieter Devos (Apart, v. Larino) en Niels Bruynseels (Cas de Liberte, v. Cracky Z) een respectievelijke zesde en zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten