Farrington geef thuispubliek winnende show in New York

Farrington geef thuispubliek winnende show in New York
Het was Kent Farrington die op vrijdagavond het thuispubliek op een spetterende show van topsport trakteerde in New York. De openings Grand Prix in New York had een totaal van 216.000 US Dollar te verdelen.

In het zadel van zijn bekende KWPN'er, Creedance (v. Lord Z) sprong de wereld nummer één naar de overwinning in deze proef met 27 starters.  Op donderdag won Hardin Towell nog de FEI Speed proef. Ditmaal volgde hij met Lucifer V naar de tweede plaats.

De combinatie klokte af in 37,58 seconden en bleef zo Kirsten Vanderveen met Bull Run's Faustino de Tili voor. In totaal kwamen negen combinaties aan de start van de barrage. Guilherme Jorge had een zwaar parcours klaarstaan voor de ruiters.

Na afloop bevestigde Farrington dat New York steeds een speciale wedstrijd is. "Ook voor de paarden is dit een speciale concours. Je warmt op achteraan in het park en moet dan een lange weg naar de piste. Gelukkig bouwde Jorge een eerlijk parcours vandaag, dat is wanneer ik m'n kans zag om er volledig voor te gaan."

Net  buiten het podium volgde Lucie Deslauriers met haar 12-jarige Belgische-ruin, Hester (Wandor vd Mispelaere x Winde). Het duo bleef voor op Samuel Parot met zijn Z-ruin, Atlantis (v. Andiamo) en  Shane Sweetnam met Indra van de Oude Heihoef (v. Casantos).