Sallie Vervliet en Yannick Peeters scoren tijdens HROV De Singelhoeve Melsele

Sallie Vervliet en Yannick Peeters scoren tijdens HROV De Singelhoeve Melsele
Afgelopen weekend was het tijd voor een nieuwe rubriek van de LJ Leathers (pony)  criterium en de vervolging van de Trofee Roger Joos in de Singelhoeve Melsele. Sallie Vervliet en  Yannick Peeters zette beiden een straffe prestatie neer.

Bij het criterium LJ Leathers over een hoogte van 90 cm was het Sallie Vervliet met haar pony Gwinny die de winst pakte. De proef werd gereden volgens een barema twee fasen. De combinatie reed de eindmeet over in een tijd van 29.01 seconden. Dankzij deze winst stond Sallie aan de leiding van de klassement voor dit criterium.

Op de tweede plaats kwam Yente Iwens samen met Binky. Samen reden ze een foutloos rit en sloten ze hun tweede fase af in 31.32 seconden. De top drie werd vervolledigd door Brecht Gordier die Contesse onder het zadel had. Hij eindigde zijn foutloos rit in een tijd van 31.46 seconden wat goed was voor een derde plaats.

Wat betreft de LJ Leathers criterium op een hoogte van 1m de top drie is bijna dezelfde. Sallie Vervliet kwam nog een keer op de eerste plaats met Gwinny en had een foutloze tweede fase gereden in 30.81 seconden. Brecht Gordier eindigde dit keer op de tweede plaats met zijn andere pony Millview Storm. Hij reed de eindstreep over in 32.25 seconden. Chloe Dewilde maakte de top drie volledig samen met haar pony Donna en een tijd van 32.39 seconden.

Tijdens de namiddag was de beurt aan de paarden en de Trofee Roger Joos. Yannick Peeters was echt in top vorm en pakte de winst op de hoogte van 90 cm en 1m.

In de hoogste proef van de Trofee Roger Joos  pakte Yannick de eerste plaats met zijn paard Elite van Capelle en eindigde zijn tweede fase in 36.66 seconden. Yannick was de enige foutloze. Op de tweede plaats zagen we Marijke De Bruijn. Ze reed de eindstreep over met een uitstekend tijd van 34.11 seconden maar jammer genoeg viel een balk op de grond. Ze had Cassara onder het zadel. De top drie werd compleet gemaakte door Delphine De Brabander en haar paard Aragon Van T Paradijs. De combinatie stopte de klok op een tijd van 38.58 seconden en vier strafpunten.

De laatste proef van de dag was over een hoogte van 1m10 en slechts vier combinaties konden een dubbel foutloos rit rijden. Charlotte Baukeland beheerste de proef en eindigde op de eerste plaats. Ze reed op de rug van Cache Cache een tweede fase in een tijd van 31.40 seconden.

Ze werd gevolgd door Thibaut Bollen, die reed de eindstreep over in 35.17 seconden samen met zijn paard Cavalor's Non Stop. Op de derde plaats zagen we opnieuw Charlotte Baukeland en haar tweede paard Ines Van De Donkhoeve. Ze eindigde haar tweede fase in 36.05 seconden. De laatste dubbel foutloze combinatie was Tigerlily Meersschaut met Fara vd Achterste Grobben.

Klik hier voor alle resultaten