Thierry Goffinet en James Peeters zijn de eerste winnaars in Lier

Thierry Goffinet en James Peeters zijn de eerste winnaars in Lier
Het is weer "indoor" tijd voor het Azelhof in Lier. Vandaag ging de eerste indoor internationale springwedstrijd van start van het seizoen. Het waren de toekomstige toppaarden die de spits mochten afbijten.

Bij de zesjarigen was het de BWP-ruin Kannabis van de Bruxtale (v. Contact Van de Heffinck) die zijn ruiter Thierry Goffinet de overwinning bezorgde. Het duo sprong een foutloze omloop in 33,52 seconden. Ruim één seconde sneller als Nederlander Rob Eras. Eras zadelde de 6-jarige BWP-zoon van Diamant de Semilly, Collezione Cesaro Delano, op voor de job. Elin Uppling en Zarko DS Z (v. Zento) sloot het podium af na een foutloze omloop in 36,27 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Tom Slattery op de rug van KWPN-ruin Fix Blue (v. Zirocco Blue VDL) en Pascale Lombard met Esther-II Des Brumes (v. Little Rock).

Bij de zevenjarigen kwamen 37 combinaties aan de start. In deze prijs Stoeterij Van de Helle wisten 15 duo's een dubbele nulronde te rijden. James Peeters en de BWP-merrie J Adore (v. Vagabond de La Pomme) sprongen daarbij naar de overwinning. Het duo finishte foutloos in 33,95 seconden. Vanina Lombard en haar eigen Venus des Bois (v. Jarnac) volgden op een tweede plaats na een foutloze rit in 34,32 seconden.

Dirk Demeersman sloot het podium af. Op de rug van de 7-jarige Justice van het Reigershof (v. Clinton) kruiste de Belgische bondscoach de eindstreep in 34,46 seconden.

Ann Carton-Grootjans en de Toulon-dochter, Jojoe Ter Doorn strandde op een vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Zwitserland's Clarissa Crotta en Vanille de Rouhet (v. L'Arc de Triomphe).

Vandaag staan nog de 1.30m Prijs Equnews en 1.10m CSI1* op het programma in Lier.