BWP'er springt zich in de kijker in Lexington

De eerste dag van de international Split Rock CSI3* in Lexington besloot met de 35.000 USD Hollow Creek Farm speed proef.  Ierland's Daniel Coyle sprong er zich in de kijker door zowel de eerste als de tweede plaats te bezetten. Samen met de 11-jarige BWP-merrie Fortis Fortuna (v. Quidam de Revel) stopte het duo de klok in 58,64 seconden. Op de rug van de 8-jarige Tienna (v. For Pleasure) deed Coyle het echter nog iets sneller in een tijd van 57,74 seconden.

Fortis Fortuna is een fokproduct van Joris De Brabander. De merrie is onder andere de moeder van Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) en Cacacha van het Schaeck (v. Bamako de Muze).

Amerika's Alison Robitaille volgde op de derde plaats met de 11-jarige Welcome Sympatico-zoon Sensation 21. Het duo kruiste de finish in 62,83 seconden. De top vijf werd vervolledigd door Richie Moloney met Slieveanorra (v. Voltare) en Michael Morrissey op de rug van La Lopez (v. Lenardo).

Net buiten de top vijf strandde Daniel Bluman met de 9-jarige BWP'er Bacara d'Archonfosse (v. Asca Z).  In totaal wisten 20 combinaties de proef foutloos af te werken.