Quickly de Kreisker onderwerp van gerechtelijk dispuut

June 15, 2017

In 2012 werd het wereldpaard, Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly x Laudanum xx) verkocht aan de koning van Marokko. Sindsdien is het Abdelkebir Ouaddar die de 13-jarige hengst succesvol uitbrengt op concours.

Echter blijkt er een kink in de kabel. Tevens de reden dat de Franse viervoeter sinds maart niet meer in de wedstrijdring verscheen.

Voormalig eigenaar Liliane Fromer en tussenpersoon Bruno Souloumiac zijn voor de rechter gedaagd door de familie Carlo, uitbaters van de Stall Karolina.

De familie had een contract met de overige partijen betreffende de populaire bruine. Omdat de familie enkel via de pers op de hoogte werd gesteld van de verkoop en er dus inbreuk werd gepleegd op het contract stapt deze naar de rechtbank en eist een forse schadevergoeding. Volgens de eisers hadden ze recht op het deel van de sportieve kosten. Vastgelegd op 900.000 Euro.

De Selle Français hengst haalde onder het zadel meermaals de spotlights. Niet alleen was het duo aanwezig op verschillende kampioenschappen zoals de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen. Ze wonnen ook verschillende internationale CSI5* Grand Prix’s. Zo reden ze reeds naar de overwinning in Parijs, Doha, Rabbat, Chantilly, enz.

De zaak wordt ongetwijfeld vervolgd