Interview met Thibeau Spits in Oslo: "een unieke kans die ik met volle hand grijp..."

Interview met Thibeau Spits in Oslo: "een unieke kans die ik met volle hand grijp..."
Last minute besliste de familie Spits-Ceulemans alsnog af te zakken richting de Noorse  hoofdstad, Oslo. Thibeau Spits krijgt er de kans aan de start te komen en die kans willen ze niet voorbij zien gaan. Een goede beslissing zo blijkt, want de jeugdige Spits haalde al tweemaal de tweede plaats.

Last minute alsnog naar Noorwegen?

Ik kreeg vorige week een telefoontje dat ik uiteindelijk toch aan de start kon komen tijdens de ponyproeven. Ik ontving een uitnodiging voornamelijk om de ponyproeven een internationaler karakter te geven. Gelukkig kon m'n paard, Cleostrade meereizen met andere ruiters, waarvoor ik heel dankbaar ben.

Al tweemaal tweede hier in Oslo?

Ja het vlot allemaal heel goed op Noorse bodem. Al tweemaal het podium gehaald zonder echt enorme 'stoten' te moeten uithalen. Het gevoel zit goed voor de finale, dat is zeker.

Wat vind je van de Kingsland Oslo Horse Show?

Dit is echt een spectaculair evenement. Hoge tribunes langs de piste, heel veel standjes. Het is een soort Jumping Mechelen gevoel en dat is speciaal.

Vooruitblikkend op het winterseizoen, wat is de planning?

Ik blijf nog even in Scandinavië. Volgende week kom ik aan de start in Herning, Denemarken. Ik hoop erna geselecteerd te zijn voor de jumping in Lyon. Hopelijk kunnen we in stijl afsluiten tijdens de kerst jumping in Mechelen.