Dirk Demeersman reageert op stopzetting ambt als bondscoach

Dirk Demeersman reageert op stopzetting ambt als bondscoach
Vandaag heeft de Belgische Ruitersport Federatie het einde van de samenwerking met Dirk Demeersman aangekondigd (lees hier). Momenteel is de KBRSF gestart met de procedure om de coaching van de jumpingruiters te verzekeren.  De topsportcel, samen met de nationale springcommissie, hebben al overlegmomenten gehad om de zoektocht naar de nieuwe coach te starten.

Ondertussen spraken we even met de voormalige bondscoach, Dirk Demeersman. Demeersman nam vorig jaar de positie aan op aanraden van verschillende collega ruiters. "Vanaf dag één heb ik me voorgenomen mijn persoonlijkheid niet te wijzigen. Ik was enorm gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Tot op heden heb ik het me nog niet beklaagd."

"De reden dat ik mijn contract niet heb verlengd is heel eenvoudig te vertalen in een mentaliteitsverschil. Ik kon het niet zo goed vinden met de mentaliteit van sommige ruiters. Ik respecteer hen keuze, maar dat knaagde iets te veel aan me."

Al bij al kijkt Demeersman tevreden terug naar zijn periode als bondscoach. "Het was een leerrijke ervaring en een enorme uitdaging die ik tot een goed eind heb gebracht. Ik ben ook de federatie dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven."

In de toekomst zal Dirk Demeersman terug meer in het zadel te zien zijn. "Momenteel beschik ik over een paar leuke jonge paarden. Denkend aan Jaguar (v. Cicero Z van Paemel) en Justice van het Reigershof (v. Clinton). Verder wil ik me focussen op het opleren van onze eigen fok producten en de verkoop er van..."