Zonder twijfel één van de meest talentvolle jonge springruiters die België te bieden heeft. Na een lange succesreeks namen we tijd voor een kort Vragen en Antwoord met Jeroen De Winter.

Je favoriete herinnering met een paard? Ondertussen heb ik al veel mooie momenten gehad met de paarden maar de mooiste herinnering is misschien wel de dag waarop ik Gretel ontdekt heb. Ik was toen 14 jaar en zag haar springen op een LRV-tornooi in Bevel. Ik zag de laatste drie sprongen van haar parcours in de klasse B en heb toen meteen tegen mijn vader gezegd dat hij moest gaan vragen of ze te koop was. Diezelfde dag hebben we ze nog gekocht. Als ik terugkijk wat zij al allemaal voor mij betekent heeft sindsdien, is dit een van de mooiste herinneringen aan een paard voor mij.

Mannelijk of vrouwelijk, welke ruiter inspireert je? Ik kijk enorm op naar mijn trainer Dirk Demeersman. Soms gaat hij ook eens op een paard van me zitten en ben ik nog steeds iedere keer opnieuw onder de indruk hoe hij een paard kan veranderen.

Waar denk je aan juist voor het springen van een sprong? Dat hangt een beetje van de situatie af. Maar in grote lijnen probeer ik ervoor te zorgen dat ik mijn paard recht hou op de sprong. Ik probeer voldoende ondersteuning vanuit mijn been te geven en ook op mijn eigen positie te letten om mijn paard zo weinig mogelijk te storen.

Wat is je sterkste eigenschap? Mijn sterkste eigenschap is volgens mij dat ik veel geduld heb en dat ik een doorzetter ben.

Een paard is voor u? Paarden zijn alles voor mij. Ik zit de ganse dag met paarden in mijn gedachten. Ik respecteer mijn paarden erg hard en probeer altijd zo goed mogelijk mijn best te doen voor ze.

Om topruiter te worden moet je...? Hard werken zeker??

Een goed paard is...?. Een paard dat de mentaliteit heeft om nul te springen in de piste. Daar moet het gebeuren. Een paard dat overal over kan, maar niet intelligent genoeg, zijn we niet veel mee in de sport.

Olympisch goud of Wereldkampioen? Olympisch goud