Cian O'Connor biedt 70.000 euro voor For Pleasure-zoon op Veulenveiling Prinsjesdag

Cian O'Connor biedt 70.000 euro voor For Pleasure-zoon op Veulenveiling Prinsjesdag

Er werd gisteren gretig geboden op de Veulenveiling Prinsjesdag. In totaal werden er 63 veulens geveild. De topper van de avond was het hengstenveulen Orange Peel van 't Studutch (For Pleasure x Diamant de Semilly).

Het hengstveulen komt uit de volle zus van Quickly de Kreisker  en gaat voor 70.000 euro naar de Ierse springruiter Cian O'Connor.

Zoals van tevoren al werd gedacht, waren de genetisch hoogwaardige merrieveulens flink in trek. Voor toekomstige stammoeders was de internationale interesse groot. Dat zorgde voor mooie prijzen voor onder meer Casalla II van de Eijkhof (Casall x Calvaro Z, fokker Frank van Eijkelenburg, 36.000 euro), Unique by Nature (Untouchable x Vigo d’Arsouilles, fokkers Stan en Daan Creemers, 32.000 euro), Chanel van ’t Gebergte (Cicero Z x Diamant de Semilly, fokker Bob Janssens, 28.000 euro), Anna Bel van ’t Gebergte (Amadeo van ’t Vossenhof Z x Diamant de Semilly, fokker Bob Janssens, 26.000 euro) en Casalla Z (Casall x Calvaro Z, fokker Tinus van der Bruggen, 26.000 euro).

“Twee-derde van de veulens heeft een prijs van boven de 10.000 euro opgeleverd, en 15 zijn zelfs over de grens van 20.000 gegaan. Natuurlijk gaat het niet alleen om de cijfers maar het is mooi om bevestigd te krijgen dat we met z’n allen in staat zijn hier een topcollectie te presenteren”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij. “We zijn niet gebonden aan een stamboek en hebben getracht veulens te selecteren waar de markt om vraagt. Deze resultaten zijn een compliment voor de fokkers, de selectiecommissie en de organisatie. En dat geeft veel motivatie en goede hoop voor de toekomst van Veulenveiling Prinsjesdag!”

Klik hier voor de veilingresultaten