Zinderende rit levert Guery Grand Prix winst in Oliva op

Zinderende rit levert Guery Grand Prix winst in Oliva op

In Oliva werd een internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de Gold competitie. Van de 31 deelnemers slaagden er acht in om een foutloze basisronde te springen. Een barrage met acht moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Tijdens die barrage kon Jerome Guery zich tot winnaar kronen. Hij reed Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) foutloos rond in 35,74 seconden. 

Julia Houtzager-Kayser en High Five (v. Toulon) eindigden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 38,53 seconden. Jason Foley vervolledigde de top drie. Hij kon in het zadel van Clyde VA (v. Caretino 2) een foutloze ronde springen in 39,47 seconden. 

Katharina Offel (Hearst DB) en Michael Greeve (Guan Gjb) vervolledigden de top vijf.

Virginie Thonon kon zich met High Tech Vy de Septon (v. Del Piero P&B) ook klasseren. Zij was de snelste vierpunter van de eerste ronde, wat haar de negende plaats opleverde. 

In het 1m30 van de Bronze competitie reed er ook een Guery naar de overwinning. Dit keer was het Luna Aeg die op de hoogste podiumtrede mocht plaatsnemen na een foutloze ronde in 60,80 seconden. Moeder Patricia en Dream Alive Hero eindigden op de derde plek. 

Klik hier voor de resultaten