ZILVER voor Pieter Clemens in World Cup van Oslo

ZILVER voor Pieter Clemens in World Cup van Oslo

In Oslo werd zonet de eerste CSI5* Wereldbeker van het seizoen verreden. De ruiters kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld en het was dan ook even wachten op de eerste nulronde. Alessandra Reich, die nog maar pas bij de Senioren actief is, verraste door die eerste nuller te zijn. Na haar slaagden er nog zes combinaties in om de nul te behouden. Een barrage met zeven moest dus over de winnaar beslissen. 

Alessandra Reich zette met Loyd (v. Zacharov) de toon. De Oostenrijkse zei voor aanvang dat ze 'van nature niet zo snel was en dus wel ging proberen een mooi resultaat neer te zetten zonder te veel risico te nemen'. Ze sprong een foutloze ronde in 50,20 seconden, wat haar de vierde plaats zou opleveren. Jens Fredricson moest als tweede de ring in. Hij ging met Markan Cosmopolit (v. Cohiba) wel snel van start en finishte in 46,72 seconden, waarmee hij de tijd va Reich dus ruim wist te verbeteren. 

Daarna was het aan Olivier Philippaerts. De jonge Belg reed de BWP-hengst Le Blue Diamond v't Ruytershof (v. Plot Blue) weliswaar snel doorheen het parcours maar tikte daarbij ook één balk uit de lepels. Harry Charles was als volgende aan zet. Hij rekende op zijn Romeo (v. Contact vd Heffinck) om in 46,70 seconden naar de finish te rijden. Sneller dan Fredricson, maar helaas kreeg de Britse combinatie één springfout achter hun naam. 

Pieter Clemens was de tweede Belg die in deze barrage mocht aantreden. Een kleine miscommunicatie in een scherpe bocht kon de pret niet drukken: Hulde G (v. Vigo d'Arsouilles) en Clemens gingen aan de leiding met een tijd van 46,09 seconden. Christian Kukuk leek met Checker (v. Comme Il Faut 5) de tijd van Clemens scherper te gaan stellen maar een springfout op de laatste hindernis stak daar een stokje voor.

De enige ruiter die Clemens toen nog van de overwinning kon houden, was Kevin Jochems. Hij ging met Turbo Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) meteen als een speer van start en slaagde in zijn opzet. Hij klokte af in 44,77 seconden wat hem de overwinning van deze eerste Wereldbekermanche opleverde!

Gudrun Patteet kon zich met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) op de tiende plaats klasseren.

Klik hier voor de resultaten