Zangersheide Stamboek en Thierry Goffinet scoren in El Jadida

Zangersheide Stamboek en Thierry Goffinet scoren in El Jadida

Ook tijdens de laatste week van de Morocco Royal Tour blijven de Belgische deelnemers imponeren. In de 1.45m hoofdrubriek sprong Simon Delestre gisteren naar de winst. Thierry Goffinet volgde in de top vijf.


QUICK RESULTS
1. Simon Delestre - Qopilot Batilly Z
2. Roberto Turchetto - Adare
3. Elian Baumann - Campari Z


Het Zangersheide stamboek kleurde de prijsuitreiking met een overwinning voor de 9-jarige Frans-gefokte Z-ruin, Qopilot Batilly Z (Qlassic Bois Margot). Het paar hield als enige de chrono onder de 58 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Roberto Turchetto in het zadel van G. Wolbersen's gefokte Adare (Royal Bravour).

De 14-jarige Adare (ex. Sellon) werd internationaal opgeleid door Kevin Olsmeyer. Elian Baumann volgde op de derde plek met de PKZ Contact van de Heffinck-zoon, Campari Z. Deze 12-jarige Z-ruin komt uit de fokkerij van Kim Vanderwaeren.

Net buiten het podium sprong Emily Ward naar de vierde plek. Samen met Billy Z (Burggraaf) bleef de Britse Thierry Goffinet met de 10-jarige Eyecatcher of Two Notes Z (Emilion) voor. Virginie Thonon volgde op de zevende plek met Griet (Bugatti VDL).