Wereldbekerfinale in Göteborg gaat nog steeds door

Wereldbekerfinale in Göteborg gaat nog steeds door

Volgens organisatie achter de World Cup Finals in Göteborg, Zweden, komt de wedstrijd niet in gevaar door de uitbraak van het rhino-virus. Dat maakte ze bekend op Facebook. 

De wedstrijd zou oorspronkelijk hebben plaatsgevonden van 31 maart tem 4 april. Door de 'lockdown' die de FEI oplegde tot 28 maart werd het opeens kortdag voor de Zweden. Voorlopig hoeven we dus niet te vrezen voor een afgelasting. 

'We krijgen momenteel veel vragen over het EHV-1-virus, dat zich na een wedstrijd in Spanje nu verspreidt in Europa. De FEI heeft tot 28 maart een internationaal wedstrijdverbod ingevoerd in tien landen in Europa, die momenteel geen invloed hebben op de Gothenburg Horse Show en de Wereldbekerfinale. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en hebben we continu contact met FEI, SvRF en verantwoordelijke dierenartsen. EHV-1 is geen nieuw virus, maar iets waar de hippische wereld al eerder mee te maken heeft gehad, ook al is het een zeer grote uitbraak die momenteel gaande is. Als ervaren organisator van internationale paardensportwedstrijden beschikt GHS over goed voorbereide crisisparaatheidsplannen die indien nodig snel kunnen worden geactiveerd. In dit geval betekent het extra aankomstcontroles van alle paarden en routines die zorgen voor een veilige procedure ter plaatse in de stallen in Scandinavium. Deze controle werd in 2019 met succes gebruikt toen we het griepvirus behandelden dat zich kort voor het evenement verspreidde', aldus de organisatie.